Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton hekelt Perez en andere F1-coureurs: "Hielden zich niet aan de regels"

Lewis Hamilton kwalificeerde zich als 'laatste' van de coureurs van de drie topteams, maar zag tegelijkertijd hoe bijvoorbeeld Sergio Perez, maar ook teamgenoot George Russell zich niet aan de regels hielden tijdens de kwalificatie.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1
Lewis Hamilton start de Grand Prix van Spanje op zondag als zesde, nadat hij tijdens de kwalificatie alle andere coureurs van de topteams voor zich moest dulden. Het is een plek waar hij dit jaar al vaker stond, maar toch merkt Hamilton verbetering.

"Waar ik wel teleurgesteld mee ben, is het resultaat. Als team hebben we echter zeker een stap voorwaarts gezet en dat is geweldig", is de korte conclusie van de zevenvoudig wereldkampioen.

Perez lapt regels aan zijn laars

Tegelijkertijd zag Hamilton dat minstens twee van zijn rivalen een voordeel wisten te behalen door de regels van de wedstrijdleider aan hun laars te lappen.

"Aan de andere kant is er een regel die zegt dat we ons aan een bepaalde rondetijd moeten houden in een outlap. Met deze banden kan je heel veel temperatuur besparen als je een langzame outlap rijdt. Daardoor win je veel tijd in je snelle ronde."

Sergio Perez, de coureur die op zondag direct voor hem staat op de grid, noemt hij als voorbeeld. "Er waren verschillende coureurs voor me die zich niet aan die delta hielden. Perez bijvoorbeeld, die acht seconden langzamer was dan de delta die toegestaan is."

"Dat staat gelijk aan zo'n vijf graden minder temperatuur in zijn banden en dat is in een voordeel dat hij meeneemt in zijn snelle ronde. Tegelijkertijd hield ik me wel aan de delta, dus dat is enigszins frustrerend", hekelt Hamilton.

Hamilton verslagen door zijn teamgenoot

Tegelijkertijd kijkt Hamilton ook een beetje in de spiegel en merkt hij op dat hij beter had gekund. Toch profiteerde waarschijnlijk ook Russell van het feit dat hij zich niet helemaal aan de regel hield.

"Ik wist het ook niet beter doen. De auto heeft duidelijk betere performance in zich. George was echter ook langzamer in de outlap, waardoor hij denk ik ook wat voordeel heeft behaald", denkt Lewis, die toch eindigt op met positieve noot.

"Ondanks dat hebben we het als team heel goed gedaan om te staan waar we nu staan. Ik sta echter op dezelfde positie als ik dit jaar altijd al sta, dus dat is frustrerend. Hopelijk kunnen we nu meer in de race, maar het helpt altijd om verder vooraan te staan bij de start", aldus Hamilton.

Overigens oordeelden de stewards dat er tijdens de kwalificatie 55 overtredingen waren begaan door coureurs die te langzame outlaps reden. Alleen beide Haas-coureurs moesten daarvoor naar de stewards, omdat zij langzaam vooraan het veld reden en iedereen achter hen nog langzamer reed om een gat te creëren. Ze kregen een waarschuwing, maar de stewards benadrukken dat ze in de toekomst minder coulant zullen zijn.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

90 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17