Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Hamilton: "Het draaide om het falen en het afbreken van Mercedes-ego's"

Voor Lewis Hamilton was het een seizoen met twee gezichten. Hij was niet in staat om te winnen, maar toch werd hij sterker, mede door het spook in zijn Mercedes-bolide.

Hamilton Wolff Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij Mercedes weet men na acht seizoenen op rij als wereldkampioen weer hoe het is om te verliezen. Na een zeer dominante periode sloeg men de plank dit jaar mis en werd er aan het einde van het jaar eindelijk een race gewonnen. Verder dan P3 in het WK kwam het team van Toto Wolff uiteindelijk niet.

Op de Mercedes-website blikt stercoureur Lewis Hamilton na zijn eerste jaar zonder GP-zeges terug. "Het is voor iedereen een zwaar jaar geweest. Voor mij was het een uitdaging die ik niet had verwacht, maar ik ben er toch dankbaar voor. Ik ben dit jaar meer gegroeid als man dan in andere jaren, wat betreft veerkracht."

"Als je terugkijkt naar de geschiedenis van het team, dan waren er voor de komst van Toto ook al hele moeilijke jaren. Sommige mensen lopen hier al twintig jaar rond en hebben het allemaal al meegemaakt."

"Kijkend naar het laatste decennium is dit echter het zwaarste jaar geweest voor iedereen, maar ook het jaar waarin we het meest zijn gegroeid. We hebben zoveel obstakels moeten overwinnen en daar ben ik dankbaar voor."

Volgens de zevenvoudig kampioen was het goed dat sommige mensen bij Mercedes ook leerden wat verliezen was. "Er werken hier heel veel mensen, ook heel veel nieuwe werknemers en voor hen is dit ook een goede ervaring geweest om mee te maken."

Spook in de Mercedes W13

Hamilton is blij met de wederopstanding van zijn team in de slotfase van het jaar, maar wel moet hij toegeven dat Mercedes en ook hijzelf meermaals hebben gefaald tijdens het 2023-seizoen.

"Het is indrukwekkend om te zien hoeveel progressie we hebben geboekt. Ik wist dat we daar toe in staat zouden zijn. Ik heb er geen enkel moment aan getwijfeld dat we uiteindelijk onze problemen op zouden lossen."

"Het was een kwestie van vallen en opstaan en we hebben dit jaar veel gefaald. Er waren momenten dat we met upgrades kwamen die niet werkten en we hebben veel dingen uitgeprobeerd die niet bleken te werken zoals gehoopt. Ik heb zoveel geprobeerd en ik heb zo vaak gefaald, maar daardoor leer en groei je."

Maar, zo benadrukt Hamilton, komt het Mercedes-team sterker uit 2022 dan dat het team het jaar in is gegaan. "Daar ging het dit jaar om. Om het falen, het afbreken van ego's, het versterken van relaties en het verbeteren van onze communicatie. Vanuit dat perspectief was dit een jaar waar we sterker van zijn geworden."

"De eerste grote stap die we zetten was in Barcelona. Toen kregen we de eerste hint dat er nog meer potentie in de auto zat. Het bleek uiteindelijk een soort van vals alarm, want de races daarna hadden we het weer lastig."

"Het was alsof er een spook in de auto zat en steeds weer terugkeerde. Toen maakten we in Frankrijk wederom een stap voorwaarts met ons eerste dubbele podium van het jaar. In Austin hadden we eveneens een update die goed werkte."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull