Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton hoopt op nieuwe Grand Prix-aankondiging wegens 'persoonlijke' connectie

Lewis Hamilton hoopt na de aankondiging van de Formule 1-race in Las Vegas dat de volgende nieuwe race gehouden zal worden in Zuid-Afrika. Het is voor de Mercedes-coureur een belangrijke locatie.

In het Formule 1-seizoen van 2023 wordt de GP van Las Vegas toegevoegd aan de kalender. De nieuwe locatie werd onder luid enthousiasme ontvangen binnen de paddock, maar er staan nog een aantal andere landen op het verlanglijstje van de F1-coureurs. Lewis Hamilton ziet liever een andere Grand Prix verschijnen op de kalender. "De race die ik echt wil zien, dat is Zuid-Afrika", liet de Brit weten ten overstaan van onder andere RacingNews365, nadat de Grand Prix van Las Vegas werd aangekondigd. "Dat is juist het circuit welke ik als volgende (aankondiging) wil horen!" De reden is volgens Hamilton simpel: "We racen zo'n beetje op elk ander continent, dus waarom niet?"

Hamilton: 'Belangrijk voor de sport om naar Afrika te gaan'

Ook op persoonlijk niveau ziet Hamilton graag een race verschijnen in Zuid-Afrika. "Mijn voorvaders komen daar vandaan, dus dat is ook waarom het een belangrijk voor mij is, persoonlijk gezien. Ik denk dat het ook belangrijk is voor de sport om daar naartoe te gaan. Als ze naar elk ander continent gaan, waarom niet?" In de wandelgangen wordt gepraat over een terugkeer naar het Zuid-Afrikaanse circuit van Kyalami. Hiervoor moet het circuit nog wel een FIA Grade 1-licentie krijgen, alvorens er Formule 1-bolides op mogen racen.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'