Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton incasseert tik van Russell en baalt van Mercedes-auto: "Er is geen klik"

Lewis Hamilton zal op zondag aan de bak moeten. Hij werd met afstand verslagen door zijn teamgenoot en start de GP van Saoedi-Arabië pas op P7. Na afloop deelt de Brit zijn frustraties.

Lewis Hamilton stond na afloop van de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië verslagen voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . Daar waar George Russell een solide P4 pakte, moest Lewis Hamilton zelfs zijn meerdere erkennen in Esteban Ocon: P8. De zevenvoudig kampioen geeft gelaten toe dat hij helemaal geen connectie voelt met zijn Mercedes W14. "George heeft het goed gedaan. Een geweldig resultaat voor hem. Hij wist de auto wel aan de praat te krijgen. Ik had het lastig om de performance uit de auto te krijgen." Gevraagd hoe dat kwam, wijst hij naar zichzelf. "Het had niets met gestuiter te maken. Het had voornamelijk met mezelf te maken. Op hoge snelheid was de auto wat instabiel met mijn set-up. Onze set-ups zijn wat anders, op één vlak eigenlijk maar, maar misschien zal het op zondag beter zijn."

Lage verwachtingen

En dus start Lewis Hamilton op zondag vanaf P7 (na de straf van Leclerc). Als we hem vragen in hoeverre hij denkt dat het inderdaad beter zal gaan tijdens de Grand Prix, breekt hij in lachen uit. "Ik verwacht er niet veel van", lacht hij, alvorens hij op een sombere toon verder gaat. "Er zit meer in de auto, want George staat er beter voor. Ik voel echter geen klik met deze auto. Wat ik ook doe, wat ik ook verander, ik krijg geen vertrouwen", aldus Hamilton.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'