Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton kampt met hoofdpijn na bekend probleem: "We stuiteren rond als een gek"

Lewis Hamilton had opnieuw last van het gestuiter in de Mercedes-bolide. Dit maal op het hobbelige Marina Bay-stratencircuit.

Het Marina Bay Street Circuit staat bekend als een erg hobbelige baan. Daarbij komt nog eens dat de nieuwe auto's van dit jaar al snel de neiging hebben om te stuiteren. Na de zomerstop kwam er een TD en moesten de auto's aan een bepaalde rijhoogte voldoen om het stuiteren tegen te gaan. Lewis Hamilton was één van de coureurs die erg veel pijn had na het gestuiter in Bakoe, maar ook hier in Singapore is het allesbehalve prettig rijden, zo laat de Brit weten. "De auto stuitert rond als een gek. Er is niet veel wat we kunnen doen aan het stuiteren, het is zoals het is. Het voelde alsof ik een beetje uitgedroogd was na de sessie. Het was erg warm. Maar het grootste probleem is niet de fysieke kant ervan, het was letterlijk gewoon dat je zoveel stuitert dat je de hele tijd hoofdpijn hebt. En dit is van zichzelf bovendien al een hobbelige baan."

Hamilton op zoek naar verbetering

Hamilton kan, ondanks de pijntjes, terugkijken op een succesvolle eerste dag van het GP-weekend in Singapore. In de eerste vrije training klokte hij de snelste tijd en in de tweede training zat hij in de top vijf. Toch zit er nog zeker wat verbetering in, zo laat de Brit optekenen. "Het begon goed, maar het was niet zo geweldig in de tweede sessie. Dus een beetje zoals elk ander weekend zou ik zeggen. Het voelt niet alsof we dit weekend ver van de top af zitten, maar we liggen nog steeds een seconde achter. We moeten gewoon eraan blijven werken."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst