Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton kan en wil aangescherpte FIA-regels niet opvolgen

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Miami maakte de FIA duidelijk dat er strenger wordt gehandhaafd op het dragen van sieraden tijdens het racen. Lewis Hamilton neemt in zijn vooruitblik op het weekend uitgebreid de tijd om uit te leggen waarom hij deze regel niet kan en wil naleven. Verder praat hij over de nieuwe Mercedes-updates die er dit weekend op zijn bolide zullen zitten.

Hamilton Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Mercedes heeft voor de Grand Prix van Miami een upgradepakket meegenomen. De bolides van Lewis Hamilton en George Russell worden voorzien van enkele nieuwe onderdelen, al legt de zevenvoudig wereldkampioen uit dat het geen wereld van verschil zal maken in de Verenigde Staten.

"Je kan van ons verwachten dat we alles zullen geven en ons best gaan doen. Er is op de achtergrond heel veel werk verricht en iedereen werkt zo hard als ze kunnen", zo opent Hamilton voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Je kan bijvoorbeeld zien dat we een nieuwe achtervleugel hebben. Ik ben erg dankbaar voor iedereen die keihard door gaat met het harde werk."

Toch zullen de upgrades geen gigantische stap voorwaarts veroorzaken. "Ik verwacht niet zo veel", aldus de Mercedes-coureur, die hierna meermaals wordt gevraagd wat hij vindt van de FIA-regels bij het dragen van sieraden. Deze regels worden vanaf dit weekend strenger gehandhaafd, waardoor Hamilton tegen straffen aan zou kunnen lopen.

Hamilton: 'We hebben belangrijkere dingen te doen'

"Ik kon niet meer sieraden omdoen vandaag", grapt Hamilton, die er hierna serieuzer op ingaat. "Ik heb er niet veel aan toe te voegen dan wat ik de vorige keer zei. Het voelt alsof we een stap terug zetten. Als je je bedenkt welke stappen wij als sport nemen en de belangrijkere onderwerpen waar wij ons mee bezig moeten houden... ik denk dat we zo veel grote stappen hebben gezet als sport."

"We zijn hier in Miami. Het is zo'n klein iets wat ik draag. Ik draag dit al zestien jaar lang sinds ik in de sport aanwezig ben. In de auto heb ik mijn oorbellen en mijn neusring in, welke ik niet eens uit kan doen. Het lijkt een beetje onnodig om hierover te ruziën."

Hamilton laat weten een gesprek aan te willen gaan met FIA-president Mohammed Ben Sulayem. "Weet je, ik ben hier om een vriend van de sport, van Mohammed en van de F1 te zijn. Zoals ik al zei, we hebben belangrijkere dingen te doen, welke meer impact hebben. Ik denk dat dat iets is waar de focus echt op hoort te liggen."

Wat als de FIA Hamilton niet laat racen?

Nu het dragen van sieraden onderdeel is van de technische keuring kan het zo zijn dat Hamilton niet mee mag doen aan de sessies in Miami. Het maakt hem niet veel uit wat de consequenties zijn, want hij kan er naar eigen zeggen weinig aan veranderen. "Zoals ik al zei, ik kan ten minste twee (sieraden) niet weghalen. Van een hiervan kan ik niet echt uitleggen waar deze zit."

"Maar ze zijn van platina. Het is niet magnetisch en het is in het verleden nooit een veiligheidsissue geweest. Ik draag het al zestien jaar. Zo veel MRI-scans waarbij ik ze niet uit hoefde te doen, want het was geen probleem. Dus ja, als ze me stoppen dan is dat maar zo. We hebben reservecoureurs dus we zijn klaar voor het weekend", eindigt hij met een knipoog.

"Er is toch genoeg te doen in de stad, dus het zal me goed af gaan", aldus de cynische Hamilton.

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

71 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen