Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton verbaasd over gat met Verstappen

Max Verstappen staat op zaterdag acht plekken voor Lewis Hamilton op de grid en het verschil tussen de twee was aanzienlijk. Toch ziet de Brit aanknopingspunten en ruikt hij een kans voor zijn team Mercedes. Zij kunnen dit jaar echt de achtervolging op Verstappen en Red Bull inzetten.

Hamilton Bahrain FP3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Lewis Hamilton was het een kwalificatie om snel te vergeten in Bahrein, maar voor George Russell was het een ander verhaal. Met een derde plek en een achterstand van 0,3 seconde is Mercedes tevreden.

Ook Hamilton krijgt een boost door het resultaat van zijn teamgenoot, zo vertelt hij als RacingNews365 hem vraagt naar zijn nieuwe W15.

"De auto is fantastisch. Een grote stap vooruit, veel stabieler, veel fijner om in te rijden. We hebben nog steeds werk te verrichten, maar om George drie tienden van een seconde achter Verstappen te zien, is geweldig!", glundert de zevenvoudig kampioen.

Goed platform

Alhoewel Hamilton op P9 de GP van Bahrein zal moeten starten, kijkt hij enorm uit naar het komende seizoen. Zijn Mercedes-bolide is eindelijk zoals hij 'm graag ziet en dat kan alleen nog maar beter worden. Hij denkt zelfs dat het mogelijk is om de achtervolging in te zetten op Red Bull en Verstappen.

"Het laat zien wat er mogelijk is", jubelt hij. "We moeten zo verder gaan en performance blijven vinden. Als dit het platform is waarop we verder kunnen bouwen, dan kunnen we de rest van het seizoen echt de achtervolging inzetten."

Hoe anders was zijn humeur een jaar geleden. "Ik ben veel blijer dan twaalf maanden geleden. Op dit moment, om op P9 te staan na de eerste kwalificatie, is natuurlijk slecht. Er ging zoveel voorbereiding in zitten en dan valt het niet jouw kant op. Maar dat is nou eenmaal racen. Wat betreft het seizoen, om te weten dat we een pakket hebben waarmee we mogelijk de strijd aan kunnen gaan, dat is echt aangenaam", aldus de Brit.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs