Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton komt terug op bijzondere uitspraken tijdens GP Spanje

Lewis Hamilton wilde de Grand Prix van Spanje niet uitrijden na een incident tijdens de beginfase van de race. Mercedes liet weten dat hij niet op moest geven, waarna hij alsnog knap vijfde werd. Hij komt terug op zijn woorden.

De start van de Grand Prix van Spanje was dramatisch voor Lewis Hamilton. Na contact met Kevin Magnussen tijdens de openingsfase had hij een lekke band, waarna hij een pitstop moest maken en ver achter de rest van het veld terecht kwam. Hamilton wilde opgeven en liet zijn team via de radio weten 'dat ze de motor beter konden sparen', maar zijn Mercedes liet weten dat hij door moest gaan. Achteraf gezien is hij daar blij mee, al hoopte hij op een race zonder incidenten. "Op een gegeven moment lag ik dertig seconden achter en dacht ik terug aan Djedda, waar ik vanaf de vijftiende plaats startte en moeite had om de top tien te bereiken", zo legt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 uit. "Ik dacht dat het onmogelijk was om terug in de punten te komen, maar het team zei 'nee, het lot bepaal je zelf'. Ik snapte het in het begin niet en dacht dat ze heel erg optimistisch waren, maar toen besloot ik alles te geven en te kijken wat er van kwam. Uiteindelijk eindigden we hoger dan verwacht. Het was ongelukkig aan het einde met de motorproblemen, maar ik ben blij met waar we finishten."

Hamilton: 'Dit laat zien dat je nooit moet opgeven'

Met de grote achterstand aan het begin van de race wilde Hamilton het liefst zijn motor sparen voor de volgende races, omdat er volgens hem geen punten gescoord konden worden. "Op een gegeven moment moeten we misschien een gridstraf nemen (voor een motorwissel, red.) of iets dergelijks. Ik weet niet of onze betrouwbaarheid een probleem is." "Ik dacht: 'ik kan net zo goed een motor sparen', maar ik ben blij dat we dat niet hebben gedaan. Het laat wel zien dat je nooit moet stoppen en nooit moet opgeven", aldus de zevenvoudig wereldkampioen. Hamilton vindt niet dat hij fout zat tijdens het incident met Magnussen. "Ik reed op de normale racelijn en hij kwam ineens uit het niets en raakte mij. Hij kwam vanaf de achterkant en raakte de zijkant van de auto." De FIA wees geen schuldige aan en bestempelde het als een race-incident.

Viaplay
x
GP Hongarije Noodweer heeft Hungaroring bereikt, McLaren is het eerste slachtoffer