Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton niet heel tevreden: "Want Verstappen ziet er snel uit"

Lewis Hamilton was tot twee maal toe het snelste tijdens de vrijdag in Saoedi-Arabië. Toch was hij na afloop niet honderd procent tevreden. Mercedes heeft volgens hem nog werk aan de winkel.

Net als vele andere coureurs genoot Lewis Hamilton op vrijdag van de eerste echte kennismaking met het Grand Prix-circuit in Saoedi-Arabië. "Het is echt ongelooflijk snel, zo snel! En er is ook nog heel veel grip. Als je het ritme te pakken krijgt, dan is het hele rondje prachtig", zo vertelt de Mercedes-coureur, die wel veel last had van anderen. "Er is veel verkeer, veel erger dan op sommige plekken. Het had wat weg van Monaco. De snelheden waarmee je de andere langzaam rijdende auto's nadert is wel echt een beetje gevaarlijk", aldus Lewis, die verbaasd was over de hoeveelheid grip die er meteen was op het Jeddah Corniche circuit. "De grip was in beide sessies even goed, er was heel veel grip. Vanaf het moment dat we naar buiten reden was er veel grip, maar het ging goed."

Hamilton niet helemaal tevreden

Hamilton was gematigd tevreden, nadat hij tot twee keer toe de snelste man was. Over een enkele ronde is hij er echter niet gerust op. "We hebben wat verschillende dingen geprobeerd met de set-up. Ik was niet heel snel over een enkele ronde, maar de longruns leken niet heel slecht. Geen idee hoe het er precies voor staat." "We hebben dus wat veranderingen gemaakt tussen de trainingen, maar ik weet niet welke set-up ik wil houden. We gaan er samen met de jongens in de fabriek aan werken, om er zo voor te zorgen dat we op zaterdag de goede set-up hebben." Want als hij Verstappen in de kwalificatie wil verslaan, dan moet het toch nog wat beter, oordeelt de zevenvoudig kampioen. "De set-up is zeker niet slecht, maar over een enkele ronde is Verstappen best snel. We hebben werk aan de winkel."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'