Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton opgelucht na mispeer Verstappen: "Red Bull is hier van een ander niveau"

Max Verstappen moest de poleposition voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië laten aan Lewis Hamilton. Door een touche met de muur in de laatste bocht ging de pole aan de neus van de Nederlander voorbij. De zevenvoudig kampioen is opgelucht en blij met zijn pole

Lewis Hamilton wist Valtteri Bottas en Max Verstappen te snel af te zijn in de kwalificatie voor de Saoedische Grand Prix. De Brit was na afloop opgelucht met de prestatie van zijn team, zijn teamgenoot en zichzelf. "Wat een lastig circuit. Het is enorm technisch en het is geweldig wat ze hebben gebouwd, qua circuit. De snelheid hier is fenomenaal. We waren in de training snel, maar in de kwalificatie kwamen we snelheid te goed. Om een 1-2 te krijgen, ik ben trots op Valtteri en de mensen in mijn team." Hij wil op zondag punten in lopen op Verstappen, of misschien zelfs de leiding overnemen. Bottas moet hem daar bij gaan helpen. "We moeten morgen samenwerken en zo goed mogelijk rijden. We hebben hard gewerkt met de simulaties, set-up en de samenwerking met Valtteri is geweldig. Hij is de beste teamgenoot die er is, in de geschiedenis van deze sport."

Verstappen van een andere wereld

Hamilton had er in eerste instantie een hard hoofd in, omdat zijn team in de kwalificatie niet heel lekker ging. "Verstappen was zo snel", roept hij. "Die Red Bull op dit circuit is something else . Als je ziet waar we waren ben ik blij met wat we er van hebben gebakken", aldus de Mercedes-man. Hij verwacht een hete strijd op zondag. "Ze gaan ons zeker aanvallen morgen. Qua racepace zit het altijd dicht op elkaar. Mijn longrun was goed op vrijdag, maar Red Bull heeft iets goed gedaan qua set-up en deze zaterdag waren ze heel snel. Ik verwacht een spannende strijd op zondag, maar Valtteri en ik zullen er alles aan doen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"