Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton past doelstelling aan na eerste helft seizoen: "Dat is niet gelukt"

Mercedes bevindt zich na een half seizoen dit jaar op de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Ondanks dat het team tot nu toe Aston Martin en Ferrari achter haar heeft weten te houden, zijn de verwachtingen die Lewis Hamilton voor het seizoen had niet waargemaakt.

Lewis Hamilton moet zijn doelen bijstellen na de eerste helft van het Formule 1-seizoen dit jaar. Het team uit Brackley heeft tot nu toe deze twaalf races al een aantal keer op het podium gestaan, maar een overwinning voor Mercedes heeft dit jaar nog niet plaatsgevonden.

"Grote, steile klim bergopwaarts"

Het team had hoge verwachtingen en deze hebben ze niet kunnen waarmaken. Dit maakt dat Hamilton niet geheel enthousiast begint over zijn ervaring van dit seizoen. "Het was fatsoenlijk", zegt de zevenvoudig wereldkampioen wanneer de media inclusief RacingNews365 hem naar de eerste helft van zijn 2023-seizoen vraagt. "We zijn niet gestart waar we gewild hadden aan het begin van het jaar. Maar we hebben veel progressie geboekt, ontzettend veel gedurende het seizoen, en ik hoop dat er nog veel meer is in de tweede fase." Zijn verwachtingen begin dit jaar waren helder, maar achteraf te optimistisch. "Om te strijden voor een wereldkampioenschap. Dat is altijd de verwachting... " Toch stelt de Brit halverwege de zin zijn antwoord bij: "Nee, het doel was om ons een veel betere positie te bevinden ten opzichte van vorig jaar en ik denk dat dit niet gelukt is. Ondanks al het geweldige werk dat we in de winter gedaan hebben zijn we achteraan begonnen en dus is het een grote, steile klim bergopwaarts geweest." Het was dan wel een teleurstelling voor de Mercedes-coureur dat strijden voor de wereldtitel er dit jaar niet inzit, toch is hij meer dan tevreden met de prestaties die het team tot nu behaald hebben. "Ik ben echt trots op het team. We strijden voor een tweede plaats in het wereldkampioenschap en dat hadden we niet verwacht, na het gevoel dat we hadden tijdens de eerste test."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel