Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton reageert fel op racistische uitspraken Piquet: "Tijd voor actie"

Lewis Hamilton heeft gereageerd op de racistische uitspraken van F1-wereldkampioen Nelson Piquet. De zevenvoudig wereldkampioen is van mening dat de tijd is gekomen voor actie.

Eerder vandaag kwam aan het licht dat Formule 1-wereldkampioen Nelson Piquet racistische uitspraken heeft gedaan over Lewis Hamilton in een interview waarin er werd gesproken over de Grand Prix van Groot Brittannië van vorig jaar. De F1 en Mercedes veroordeelden de uitspraken van de Braziliaan direct eerder vandaag . Ook Hamilton heeft nu van zich laten horen en geeft aan dat dit zo niet langer kan. "Het is meer dan taal. Deze verouderde denkwijzen moeten veranderen en hebben geen bestaansrecht in onze sport. Ik ben mijn hele leven omringd geweest door deze houdingen en ben heel mijn leven al het doelwit. Er is genoeg tijd geweest om te leren. Het is tijd voor actie." Ook noteert Hamilton wat in het Portugees, de moedertaal van Piquet. "Laten we ons richten op het veranderen van de mentaliteit." Op Twitter wordt gereageerd vanuit verschillende hoeken rondom het voorval. Zo lieten bijvoorbeeld de FIA en Ferrari weten Mercedes en Hamilton te steunen. Een fan schreef: "Wat als Lewis Hamilton nou gewoon tweet 'Wie de f*** is Nelson Piquet?' en daarna Twitter afsluit", waarop Hamilton reageerde: "Stel je eens voor."

1541750081296244736

It’s more than language. These archaic mindsets need to change and have no place in our sport. I’ve been surrounded by these attitudes and targeted my whole life. There has been plenty of time to learn. Time has come for action. — Lewis Hamilton (@LewisHamilton) June 28, 2022

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs