Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2019

Hamilton snoept Verstappen eerste tijd af in derde training GP Hongarije

Max Verstappen kende een goede generale voor de kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix. In de afsluitende vrije training moest de Red Bull-coureur alleen Lewis Hamilton nipt voor zich dulden. Slechts 0,013 gaf Verstappen toe op de WK-leider.

Verstappen Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De derde vrije training voor de Hongaarse Grand Prix ging met tien minuten vertraging van start en werd ingekort tot een sessie van 50 minuten. Aanleiding hiervoor was een motorplof van Ralph Boschung in de slotfase van de Formule 2-race, waarbij veel olie op de baan kwam te liggen.

Na het oponthoud hadden de coureurs enkele ronden nodig om de baan weer schoon te rijden, waarna het de beide Ferrari's waren die op de zachte band naar de snelste tijden gingen. Max Verstappen nam alle tijd om op de baan te verschijnen en reed halverwege de training voor het eerst het asfalt op.

In een eerste run op de zachte band ging de Nederlander naar de eerste tijd in een 1.17,035, tot dat moment de snelste tijd van het weekend. Daarmee was hij zestien duizendsten sneller dan Lewis Hamilton, maar achter het duo ontstond het gaatje van twee tienden richting Valtteri Bottas en Sebastian Vettel.

Uitslag Derde vrije training - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Dat het nog aanzienlijk sneller kon bewees de concurrentie in de tweede helft van de sessie. Hamilton klokte een 1.16,3 en ook Bottas en Leclerc doken onder de tijd van Verstappen. De Nederlander wist zijn eigen tijd ook aan te scherpen en kwam één tiende tekort ten opzichte van de Mercedes-coureur, goede voor de derde stek op dat moment.

In de laatste tien minuten gingen alle coureurs nog eenmaal naar buiten voor een snelle run ter voorbereiding op de kwalificatie van vanmiddag. Verstappen verbeterde zijn tijd naar een 1.16,0, maar zag in de slotseconden Hamilton zijn eerste positie afsnoepen met dertien duizendsten.

Met Hamilton, Verstappen en Vettel binnen één tiende van een seconden, kunnen we ons opmaken op een spannende kwalificatie. Deze begint vanmiddag om 15:00 uur en is vanzelfsprekend live te volgen via RacingNews365.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Hongarije 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

GP Hongarije 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'