Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2019

Red Bull een-twee tijdens verregende tweede training GP Hongarije

Het team van Red Bull heeft de tweede vrije training voor de Hongaarse Grand Prix afgesloten. Pierre Gasly wist Max Verstappen enkele duizendsten voor te blijven, in een training die door regen werd verstoord.

regen Verstappen regen Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De tweede vrije training was goed en wel onderweg toen Alexander Albon zijn Toro Rosso hard in de banden joeg. De rookie verloor de controle over zijn wagen toen hij bij het induiken van de laatste bocht, doordat hij met een wiel over het gras reed. Zijn training zat er direct op en de monteurs van het junior-team van Red Bull wacht een lange dag.

Nadat het wrak geborgen was kon de sessie verder, waarbij lichte regenval zorgde voor moeilijke omstandigheden. Pierre Gasly stond na een half uur op de eerste tijd, maar gebruikte daarvoor de zachte band. Max Verstappen gaf nauwelijks iets toe op de tijd van de Fransman, maar reed op de medium band. Lewis Hamilton maakte de top drie compleet, op anderhalf tiende, rijdend op de harde band.

Uitslag Tweede vrije training - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De regen nam na een half uur verder toe, waardoor het stil werd op de Hungaroring en er lange tijd niets gebeurde. Een enkeling waagde zich op de baan op slicks, maar keerde onverrichter zaken terug naar de pits. Het laatste half uur nam de regen zelfs toe, waardoor de actie op de baan nagenoeg volledig wegviel.

Verstappen zocht op zijn intermediates de baan nog op en was op dat moment de snelste man op het natte asfalt. De focus van Red Bull lag echter ook op het maken van proefstarts, aangezien de starts in de afgelopen races de achilleshiel van het team waren.

De regen zorgt voor een vertekend beeld in de uitslag, aangezien diverse coureurs geen snelle ronden onder droge omstandigheden verreden hebben. Zo vinden we de Ferrari's van Charles Leclerc en Sebastian Vettel pas terug op de zevende en dertiende positie.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Hongarije 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

GP Hongarije 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training