Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton staat met zijn mond vol tanden na 'grote crash' in Oostenrijk

Lewis Hamilton crashte tijdens het laatste deel van de kwalificatie in Oostenrijk. Logischerwijs baalt hij hier flink van, al ziet hij bij de sprintrace nog kansen om wat verloren posities goed te maken.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

De kwalificatie voor de sprintrace in Oostenrijk is er voor Mercedes niet een om over naar huis te schrijven. Beide coureurs waren goed op weg in Q3, maar toen crashten ze. George Russell kwalificeerde zich als vijfde, terwijl Lewis Hamilton de sprintrace op zaterdag vanaf de tiende plaats zal starten. "Het was een grote klapper", zegt hij na afloop.

"Ik ben erg teleurgesteld in mijzelf, natuurlijk. Het spijt mij voor het team, want iedereen heeft keihard gewerkt om deze auto klaar te stomen. Nu moet ik hem terugbrengen met schade. We vochten voor de top drie. Ik heb er geen verklaring voor", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Hamilton gemotiveerd voor sprintrace en GP van Oostenrijk

Ondanks de P10-start op zaterdag bij de sprintrace ziet Hamilton genoeg kansen. Mercedes heeft de afgelopen races verbetering gevonden en komt langzaam maar zeker dichter bij de prestaties van Red Bull en Ferrari. "Het is bemoedigend, dat zeker, om onze performance te zien", zegt hij dan ook.

"We hadden niet verwacht om zo dicht bij ze te staan als vandaag", aldus Hamilton, kijkend naar het gat richting de andere topteams. "Dat is heel positief voor het team, maar ik start wel wat verder naar achteren op zaterdag. Ik weet niet wat vanaf daar mogelijk is, maar we hebben een sprintrace: ik hoop dat ik wat verloren tijd goed kan maken."

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1