Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

‘Hamilton stelt extreme geldeisen aan nieuw Mercedes-contract’

Onlangs lekte uit dat Lewis Hamilton op het punt stond om zijn contract bij Mercedes met twee jaar te verlengen. Een vanzelfsprekende contractlengte, aangezien Hamilton inmiddels 35 jaar oud is. De Brit zou zich echter bedacht hebben en zijn 'vraagprijs' hebben verhoogd.

Hamilton zege mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In eerste instantie was het de bedoeling dat Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes met twee seizoenen zou verlengen en een bedrag van meer dan 40 miljoen per jaar zou gaan opstrijken. Volgens het Italiaanse Corriere dello Sport heeft de Brit zijn advocaten op het laatste moment echter gevraagd om de contractonderhandelingen opnieuw te starten en zou hij zinspelen op een contract van 4 à 5 jaar en wil hij elk seizoen 60 miljoen euro bijgeschreven krijgen op zijn rekening. Een totale contractwaarde van 240 à 300 miljoen, dus.

In ruil voor de contractverlenging zou Hamilton bereid zijn om zich voor de rest van zijn leven te verbinden aan Mercedes, zowel tijdens als na zijn carrière als coureur. De Duits-Britse renstal is naar verluidt echter compleet verrast door het nieuwe voorstel van Hamilton, aangezien men had verwacht dat ze de contractverlenging voor het nieuwe seizoen officieel bekend hadden kunnen maken.

Tegenover de Italiaanse sportkrant laat teambaas Wolff in een reactie weten dat hij alle tijd heeft voor de onderhandelingen: “Natuurlijk is Lewis een prioriteit van het team, maar ook de auto is erg belangrijk. Ik hoop zeker dat we verder zullen gaan met Lewis, maar dat ligt niet helemaal in mijn handen. We hebben geen haast om nieuwe contracten te ondertekenen met onze coureurs."

Overigens meldt de Italiaanse krant ook dat het team al twee nieuwe voorstellen heeft gedaan aan de zesvoudig wereldkampioen. Ze zouden daarbij akkoord gaan met de salarisverhoging naar 60 miljoen per jaar, maar het contract zou wel maar voor twee jaar gelden. De andere optie is een langer contract, maar met een lager salaris dan Hamilton nu zou vragen.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden