Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Hamilton verklaart woede-uitbarsting: "Voor mijn passie wil ik me niet verontschuldigen"

Lewis Hamilton ging kortstondig door het lint toen hij in de slotfase van de Nederlandse Grand Prix terugviel tot P4 terwijl hij lang uitzicht had op een tweede of misschien zelfs eerste plek. Hij verklaart waarom hij zo uit zijn plaat ging.

Verstappen Hamilton Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Lewis Hamilton zat er lang, heel lang een goed resultaat in tijdens de Grand Prix van Nederland. Een tweede plek leek zeker en er was zelfs een mogelijkheid dat hij het Max Verstappen lastig kon maken in de strijd om de overwinning.

In de slotfase gebeurde er echter van alles, inclusief een virtuele en een normale safety car. In een poging de overwinning te pakken koos Mercedes ervoor om Hamilton niet naar binnen te halen voor zachte banden. Hij kwam daardoor aan de leiding te liggen, maar op zachte banden wist Verstappen snel voorbij zijn Mercedes-rivaal te rijden.

Achtbaan

Uiteindelijk zakte Hamilton zelfs nog terug tot P4, omdat de mannen achter hem wel allemaal zachte banden hadden. In het proces reageerde Hamilton woedend op zijn team en liet hij zich even gaan via de radio. Na afloop is hij afgekoeld en vertelt hij in gesprek met onder andere RacingNews365 dat de emoties van een wisselvallig jaar er even uitkwamen.

"Ja natuurlijk was ik teleurgesteld", zucht de zevenvoudig wereldkampioen. "Dit jaar is het echt zo'n achtbaan geweest. Dit was vervolgens zo'n goede race. De auto voelde beter dan hij het hele jaar had gevoeld. Zeker na die lastige race vorige week."

Volgens Hamilton zat het in de kwalificatie al tegen en had hij uiteindelijk zicht op de overwinning. "Tijdens de kwalificatie lag ik 0,07 voor op iedereen voordat de gele vlag kwam in de laatste bocht. We hadden dus de pace en de auto was anders dan hij tot nu toe het hele jaar was."

"Ik reed op een gegeven moment op P2 en reed op de harde banden. Ik liep in op Verstappen en dacht 'wow, we kunnen hier misschien voor de overwinning vechten, misschien wel een 1-2'. Toen kwam de safety car. De emoties liepen hoog op, want ik wist voor de herstart al dat ik niemand achter me kon houden aangezien iedereen achter me op de zachte band reed."

Luister hieronder nog eens naar de woede-uitbarsting van Hamilton. Artikel gaat daaronder verder.

Passie

Toen kwam de woede er dus uit, of beter gezegd de frustratie. Volgens Hamilton getuigt het van passie. "Ik wil me niet verontschuldigen voor mijn passie, want zo zit ik gewoon in elkaar en ik maak ook fouten! Het spijt me wat ik op dat moment zei, want dat gebeurde gewoon in het heetst van de strijd."

Al met al een teleurstellend einde van een veelbelovend weekend voor Hamilton. De Brit wil er nu niet al te lang meer bij stilstaan en wil vooral terugkijken op een weekend waarin zijn team eindelijk razendsnel was. Dat belooft volgens hem nog wat voor de komende zeven races.

"Toch wil ik graag de positieve kant belichten. We hebben dit weekend zoveel goede dingen gezien. Ja, we zijn uiteindelijk slechts vierde, maar de auto voelde geweldig. Als dit de andere races ook zo is, dan gaan we dit seizoen nog voor een overwinning vechten."

"Dat is geweldig", vervolgt de vicewereldkampioen. "De pitstops waren ook geweldig, de snelsten van het seizoen. Dat vond ik echt heerlijk. De strategie was eveneens geweldig. Maar goed, we moeten vooruit blijven kijken en hopelijk wordt het de volgende race beter!"

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

65 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken