Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

Mercedes verrast vriend en vijand tijdens VT2, Verstappen op ruime achterstand

Lewis Hamilton en George Russell kwamen sterk uit de hoek tijdens de tweede, representatieve training in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein. Max Verstappen en Red Bull vielen na de sterke testdagen tegen.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De eerste training van het Formule 1-seizoen eindigde met een verrassende nummer een: Daniel Ricciardo in zijn RB-bolide. Het zusterteam van Red Bull stond bovenaan, maar daar waren wat kanttekeningen bij te plaatsen. Zo reed alleen de top vier op de zachte banden en waren de tijden vanwege het vroege tijdstip niet helemaal representatief voor de rest van het weekend.

Max Verstappen was desondanks niet tevreden tijdens VT1, want zijn Red Bull RB20 voelde veel minder fijn aan dan een week geleden tijdens de testdagen. Hij bleef steken op de zesde tijd. Zijn ontevredenheid was te merken en er was werk aan de winkel voor het team uit Milton Keynes in de paar uur tussen de donderdagse trainingen.

Die ging om 16:00 uur Nederlandse tijd van start, terwijl het bijna donker was in Bahrein. Het waren veel representatievere omstandigheden. De kwalificatie (17:00 uur op vrijdag) en de race (16:00 uur op zaterdag) worden immers in vergelijkbare omstandigheden, in het donker, verreden.

Verstappen een halve seconde langzamer

Dat de omstandigheden in VT2 vergelijkbaar zijn met die in de kwalificatie, werd meteen duidelijk, want alle coureurs doken op de zachtste banden (C3) de baan op. Het was Lewis Hamilton die in de openingsminuten van zich liet horen (1:30.7) en meteen een ronde klokte die 0.8 seconde sneller was dan die van wie dan ook, Charles Leclerc, Sergio Perez en Carlos Sainz in de achtervolging.

Op dat moment was Max Verstappen echter nog niet de baan op, maar ook hij beet zich op de zachte banden stuk op de tijd van de zevenvoudig kampioen (+0,5). Zijn ronde was goed genoeg voor de vierde tijd van dat moment. Iets later snoepte Verstappen er nog een tiende van af, waardoor hij achter Hamilton en Fernando Alonso de op twee na snelste was.

Na een half uur kwamen de volgende runs op de zachte band. Hamilton had de concurrentie stap voor stap dichterbij zien komen op zijn snelste tijd en zette daarom opnieuw aan: hij versnelde naar een 1:30.3. George Russell en Fernando Alonso volgde op 0,2 seconde, Carlos Sainz en Oscar Piastri op 0,4.

Verstappen moest een halve seconde toegeven en bivakkeerde daardoor met nog 25 minuten te gaan op P6. Perez stond zelfs op P10 (+0,7). De verrassingen van VT1, de RB-coureurs, stonden 'gewoon' weer op P12 en P15. Vreemde eend in de bijt was Nico Hulkenberg op P7, terwijl Lando Norris geen snelle ronde wist te rijden: P20.

Uitslag Tweede vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Lange runs

En daarmee kwam een einde aan de snelle runs. De laatste twintig minuten stonden in het teken van langere runs.

Tijdens die lange runs zag het er beter uit voor Verstappen, die als snelste rondreed. George Russell zag er in zijn Mercedes W15 ook sterk uit, terwijl Ferrari en Aston Martin daarachter de snelsten leken.

Kanttekening daarbij is dat we natuurlijk geen informatie hebben over de hoeveelheid brandstof aan boord van alle F1-bolides. Hoe dan ook: het belooft een spannende vrijdag te worden. Over 24 uur gaan we kwalificeren!

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training