Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton vindt dominante titel Verstappen maar niets: "Hopelijk is het in de toekomst anders"

Max Verstappen kan dit weekend al zijn tweede wereldtitel veroveren. Mocht dat niet lukken, dan lijkt de titel hem in Japan niet meer te kunnen ontgaan. Lewis Hamilton vindt het maar niets dat het Formule 1-kampioenschap zo snel is beslist.

Lewis Hamilton kan dit jaar niet strijden om de wereldtitel, maar hoopt in Singapore weer hoge ogen te gaan gooien. Hij heeft goede herinneringen aan het circuit. "Het is goed om hier weer terug te zijn. Het circuit hier is episch. Mijn ronde in 2018 was een van mijn beste ronden uit mijn carrière. Dat was uniek", zo doelt hij op zijn adembenemende poleposition op het Marina Bay Street Circuit. Toch is het circuit in het verleden niet altijd even goed geweest voor Mercedes. In de jaren dat ze de sport domineerden, hadden ze het vaak lastig in Singapore, zo geeft Hamilton ook toe. Hopelijk is dat dit jaar niet zo. "Dit circuit was een circuit waar we veel worstelden. Dat had niet echt te maken met de aerodynamica, maar op een ander vlak waren we gewoon niet zo goed als de rest. We gaan dit weekend zien of dat nog steeds zo is. Hopelijk is het niet zo slecht als toen", aldus de Brit.

Hobbels

In Monaco en Azerbeidzjan, enigszins vergelijkbare circuits, ging Mercedes dit seizoen niet goed. Sindsdien is er echter veel veranderd en begrijpt het team haar auto veel en veel beter. Daarom hoopt de zevenvoudig kampioen dat hij dit weekend wel kan schitteren. "We hopen dat de auto hier beter werkt, maar zoals ik al zei hangt het er vanaf hoe hobbelig het is. Die hobbels zorgen er meestal voor dat de auto niet goed werkt. Misschien gaat de auto wel goed zijn, misschien niet. Ik heb geen verwachtingen, ik ga gewoon mijn best doen met de auto die we hebben." "We hebben ondertussen veel geleerd over de auto en we weten nu veel beter wat het werkvenster is. We weten daardoor nu ook veel beter hoe we onze auto beter kunnen afgesteld krijgen en we kunnen nu beter om onze tekortkomingen heen werken. We staan er veel beter voor dan eerst, dus ik hoop dat we niet ver van de rest afzitten", aldus Lewis.

Snelle titel Verstappen

Tot slot wordt Hamilton naar de aanstaande tweede wereldtitel van Verstappen gevraagd. Dit weekend kan het in Singapore al zover zijn. Jammer, zo oordeelt Hamilton, die liever ziet dat de strijd langer door zou gaan. "Ik denk er zelf niet echt aan, maar ik voel absoluut mee met de fans. Vorig jaar was het een heel intens seizoen. Het is nooit mooi als een seizoen eerder beslist is, ook niet toen ik won en het seizoen al in Mexico of dat soort plekken 'voorbij' was." Hamilton hoopt dat het een zeldzaamheid is dat er met nog een handvol races te gaan al een kampioen is, terwijl hij zelf nog zes races lang wil gaan vlammen. "Voor een individu is het mooi, maar voor de sport is het niet zo spectaculair (dat er nu al iemand kampioen kan worden, red.). Je wil dat het lang spannend is. Daarom ben ik ook dankbaar voor het vorige seizoen en het 2008-seizoen, toen het tot de laatste seconde spannend was. Hopelijk is het in de toekomst beter." "Ikzelf zal de laatste zes races nog steeds van de uitdaging genieten en ik ben trots op de stappen die we als team hebben gezet en de manier waarop onze relatie en onze focus verder is gegroeid", aldus Hamilton.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024