© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'We zitten dichterbij Red Bull en Ferrari dan gedacht'

25 mei 2018 15:53 Koen Bakker 0 reacties
Het F1-team van Mercedes is niet kansloos voor de zege in Monaco. Lewis Hamilton verwacht dat Mercedes dichterbij Red Bull en Ferrari zit dan van tevoren werd gedacht. Volgens de Brit zijn de resultaten van donderdag daar het bewijs voor.

Hamilton: 'We zijn gelukkig niet compleet kansloos'

Lewis Hamilton was met zijn tijd 1.12.536 ongeveer zeven tienden langzamer dan het baanrecord van Red Bull-coureur Daniel Ricciardo. Met dat verschil is Hamilton tevreden.  De Brit dacht van tevoren dat het gat met Red Bull en Ferrari nog groter zou zijn. 

"We hebben geen problemen gekend op donderdag en dat is positief. Ik zei voorafgaand aan de vrije trainingen al dat Red Bull hard zou gaan hier en dat wij achter hen aan moesten rijden. Dat gebeurde."

De balans van de auto is nog niet subliem volgens de viervoudig wereldkampioen. "De auto voelde goed in sommige delen van het circuit, in andere delen was de bolide minder sterk. We hebben genoeg werk te verzetten, maar we zijn gelukkig niet compleet kansloos."

Vooraf zei Mercedes-teambaas Toto Wolff dat hij zich grote zorgen maakte over de kansen van zijn team in het prinsendom, maar dat bleek donderdag enigszins onterecht te zijn. Hamilton: "We zitten slechts een aantal tienden van Red Bull en Ferrari vandaan. Als we mee willen doen voor de overwinning moeten we nog wat tijd winnen."

Pirelli heeft voor het eerst dit seizoen de hypersofts meegenomen naar een Grand Prix. Waar Pirelli-baas Mario Isola beweerde dat de hypersoft 77 ronden mee zou gaan, had Mercedes last van hevige degradatie in de banden. "De hypersoft gaat niet lang mee, maar de band ziet er top uit voor de kwalificatie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen