Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton wil niets weten van de Mercedes-motorproblemen: "Niet mijn taak"

Lewis Hamilton houdt zich niet bezig met de krachtbron van Mercedes, ook niet als er problemen ontstaan. De Brit kreeg in Turkije een nieuwe verbrandingsmotor, maar benadrukt dat hij zich hier totaal niet mee bezig houdt.

Hamilton Turkey 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Door een motorwissel en een daarbij horende gridstraf moest Lewis Hamilton in Turkije een inhaalrace rijden vanaf de elfde plaats. De Mercedes-coureur kwam niet verder dan de vijfde plaats, en moest hierdoor de leiding in het kampioenschap weer afstaan aan Max Verstappen. Toto Wolff liet eerder weten niet te ontkennen dat er mogelijk meer motorwissels komen, al gaat het team hier niet gelijk vanuit.

Hamilton wil ondertussen weinig weten over de stand van zaken bij zijn krachtbronnen. "Daar steek ik geen energie in", legt hij uit tegenover verschillende media, waaronder RacingNews365. "Het is niet mijn taak om de focus daarop te leggen, dat laat ik over aan de mannen die daar verantwoordelijk voor zijn."

Volgens de titelkandidaat kan hij het seizoen hoogstwaarschijnlijk uitrijden met de motoren die hij nu tot zijn beschikking heeft. "Mijn krachtbronnen werken nog steeds erg goed", vervolgt Hamilton. "Met mijn eerste motor heb ik iets van zes races gedaan, motor nummer twee is er ook nog. Ik denk dat mijn derde motor zelfs nog beschikbaar is."

Na het wisselen van de verbrandingsmotor in Turkije heeft Hamilton naar eigen zeggen bijna vier complete motoren die hij kan gebruiken, al zijn er vermoedens dat er ten minste één motor compleet is afgeschreven. "Maar voor zover ik weet, hoef ik geen vijfde motor erbij te halen dit seizoen. Al kan ik dat natuurlijk niet helemaal voorspellen", aldus Hamilton.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes nu overal vrezen

Verstappen presteerde prima in Turkije, maar zag ook dat Mercedes te snel voor hem was. Geen moment was hij bij machte om Bottas aan te vallen. Hij zal Hamilton nu overal moeten vrezen, zo oordeelt men in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Turkije 2021 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"