Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton wil de vuile Mercedes-was niet buiten hangen: "Dat houd ik intern"

Een deceptie voor Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie voor de GP van Emilia-Romagna. De Brit kwam in zijn Mercedes niet verder dan de dertiende tijd.

Voor het eerst sinds 2012 stond er geen enkele Mercedes in de top 10 van de kwalificatie, wat met recht een verrassing genoemd mag worden. Dat Mercedes het dit seizoen lastig heeft mag duidelijk zijn, maar dat geen van beide coureurs in de top 10 zou finishen was toch wel een schok voor het team.

Lewis Hamilton zoekt na afloop van de kwalificatie naar antwoorden, maar centraal staat in zijn bewoording dat het een collectief falen was.

"Het was geen goede sessie en het is natuurlijk teleurstellend. We kwamen hier optimistisch naar toe, iedereen heeft hard gewerkt in de fabriek. Als dingen dan niet goed samenkomen dan is dat teleurstellend. We hebben als team niet naar verwachting gepresteerd", aldus de Brit.

Artikel gaat verder onder video

Hamilton wil vuile was niet buiten hangen

Hamilton wil echter niet kwijt wat er beter of anders had gemoeten. "Er waren dingen die we wel hadden moeten doen, en dingen die we juist niet hadden moeten doen. We gaan zo hard werken als mogelijk om tijdens de sprintrace wat naar voren te komen. Gelukkig is het weer op zaterdag beter en hopelijk schuiven we wat naar voren."

Gevraagd wat er dan anders moet, hult de Brit zich in stilzwijgen: "Dat houd ik intern en ga ik niet delen. We moeten hard blijven werken. Het is wat het is."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken