Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton wordt mede-eigenaar NFL-club

In de aanloop naar het nieuwe NFL-seizoen dat volgende maand begint, heeft Lewis Hamilton zich aangesloten als één van de investeerders van het NFL-team Denver Broncos.

Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton is één van de nieuwe eigenaren van het NFL-team en drievoudig Superbowl-winnaar de Denver Broncos. Hamiltons betrokkenheid bij de franchise werd dinsdag onthuld door Rob Walton, erfgenaam van het Walmart retail-imperium en onderdeel van de investeerdersgroep die later deze maand het in Colorado gevestigde team zal overnemen.

"We zijn dolblij om zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Sir Lewis Hamilton te verwelkomen in onze groep van eigenaars", schreef Walton op Twitter. "Hij is een kampioen die weet wat er nodig is om een winnend team te leiden en is een felle voorvechter voor wereldwijde gelijkheid, ook in zijn eigen sport."

"Met meer dan honderd raceoverwinningen wordt Lewis beschouwd als de meest succesvolle F1-coureur aller tijden. Zijn veerkrachtige geest en uitmuntendheid zullen een aanwinst zijn voor de Broncos-organisatie.

Hamilton enthousiast over nieuw avontuur

Hamilton voegt eraan toe dat hij 'vereerd' is om deel uit te maken van de nieuwe eigendomsstructuur van de Broncos. "Ik ben enthousiast om deel uit te maken van een ongelooflijke groep eigenaars en deel uit te maken van het verhaal van de Broncos", laat Hamilton weten in een Tweet, waarbij een foto van zijn hond Roscoe te zien is die een Broncos-outfit draagt.

"Ik ben vereerd om te werken met een team van wereldklasse en als voorbeeld te dienen van de waarde van meer divers leiderschap in alle sporten."

Hamilton brengt vaak tijd door op een landgoed dat hij bezit in Aspen, zo'n 250 kilometer van Denver, waar hij zich heeft gevestigd tijdens de winterstop.

De Brit is goed bevriend met de nieuwe quarterback van de Broncos, Russell Wilson, die Hamilton ontving tijdens de Canadese Grand Prix van 2018 waarbij hij hem meenam voor een hotlap over het Circuit Gilles Villeneuve in een Mercedes-sportwagen. Wilson feliciteerde Hamilton op Twitter en voegde eraan toe: "Winnen is een gewoonte!"

22 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen