Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton wordt niet warm of koud van mogelijk Verstappen-record: "Kijk daar niet naar"

Lewis Hamilton en Mercedes delven dit seizoen voor het eerst in acht jaar duidelijk het onderspit ten opzichte van Red Bull. De Brit was in Austin dichtbij een overwinning, maar daar stak Max Verstappen een stokje voor. De Red Bull-coureur won zodoende zijn dertiende race van het seizoen.

Hamilton Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton zat vorig weekend in Austin dichtbij zijn eerste overwinning van het seizoen, maar Max Verstappen haalde de Brit in de slotfase van de race nog in. De Nederlander evenaarde daarmee het record van Michael Schumacher en Sebastian Vettel van meeste GP-overwinningen in een seizoen.

Komend weekend kan Verstappen dat record verbreken door een veertiende overwinning te pakken. Ook Hamilton heeft in zijn carrière heel wat overwinningen in een seizoen weten te pakken, maar hij wordt van die statistieken niet per se heel warm of koud.

"Ik kijk niet echt naar dat soort dingen", vertelt Hamilton aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik heb een aanzienlijke periode constant zo'n 10 overwinningen per jaar veroverd en daar ben ik super dankbaar voor. De auto van Red Bull is geweldig dit jaar. Een nieuw seizoen met nieuwe reglementen zorgde bij velen voor pieken en dalen."

Hamilton wijst Red Bull als favoriet aan in Mexico

Hoewel Mercedes en Hamilton in Austin misschien wel dichter dan ooit dit jaar bij een overwinning zaten, wist de zevenvoudig wereldkampioen eigenlijk al dat het verre van haalbaar was, aangezien Red Bull en Verstappen simpelweg te snel waren.

"We zaten dichtbij in de race, maar dat kwam meer door de problematische pitstop van Red Bull. Met een een normale pitstop waren ze misschien achter ons gekomen, maar hij (Verstappen, red.) zou me meteen hebben ingehaald", legt hij uit aan Sky Sports.

"Ze waren vier à vijf tienden per ronde sneller dan wij afgelopen weekend waren. We hadden ze nooit achter ons kunnen houden."

Ook in Mexico zal Red Bull volgens Hamilton de favoriet zijn. De combinatie van downforce en de krachtige motor van Red Bull speelt daarin een belangrijke rol. "Dit weekend rijden we op grote hoogte en dat dwingt iedereen tot (het kiezen van een afstelling met, red.) maximale downforce, zelfs de Red Bulls. Vorig jaar waren ze hier erg sterk dus ik verwacht dat ze dit weekend wederom erg sterk zullen zijn", vertelt Hamilton.

"Ik verwacht dat ze dit weekend de meest krachtige motor zullen hebben, omdat ze meer deployment (de mogelijkheid tot het gebruiken van extra vermogen vanuit de batterij, red.) hebben dan iedereen. Ze lijken het bijna 100% van de ronde in te kunnen zetten , terwijl de meeste anderen 70 à 80 procent hebben."

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

59 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"