Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hamilton wreed wakker geschud uit Verstappen-droom: "Hij kan Max niet meer bijhouden"

Die achtste titel van Lewis Hamilton, die gaat er volgens oud-teambaas Eddie Jordan niet meer komen. De Brit is net als Fernando Alonso te oud, zo oordeelt hij. Jordan vestigt zijn hoop op één andere coureur, die de strijd met Max Verstappen aan moet kunnen gaan.

Verstappen Hamilton Leclerc US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eddie Jordan, in de jaren '90 een van de meest bekende teambazen in de Formule 1, leidde zijn eigen team naar verschillende successen. Vandaag de dag kruipt hij in de rol van F1-analist en is hij zeer gecharmeerd van Max Verstappen. De Red Bull-coureur doet Jordan denken aan twee toppers uit 'zijn tijd'.

"Ik heb door de jaren heen veel meegemaakt. Bij de eerste test met Michael Schumacher was het al duidelijk dat hij de uitdager van Ayrton Senna zou worden. Hij was meteen zo snel dat we dachten dat de stopwatch kapot was", grapt hij bij F1 Insider.

"Verder heb ik ook gewerkt met Heinz-Harald Frentzen, een coureur die voor mij nog steeds de meest ondergewaardeerde F1-coureur ooit is. Hij was een natuurtalent. Voor mij is Max Verstappen echter een mix van Senna en Schumacher."

Geen Hamilton, wel Leclerc

Dat Verstappen van zo'n kaliber is, betekent volgens de iconische teambaas echter dat er maar weinig andere huidige coureurs aan hem kunnen tippen. Slechts een coureur acht hij in staat om tegenstand te bieden aan de drievoudig F1-kampioen.

"Ik zie slechts één uitdager: Charles Leclerc. Ferrari moet een auto bouwen van het niveau van Red Bull. Anders voorzie ik weinig spanning", aldus Jordan, die vreest dat Hamilton en Alonso passé zijn.

"Als ik een topteam zou moeten bouwen en Max niet beschikbaar was, dan zou er maar een duo zijn die hem kan pakken: Leclerc met Lando Norris als teamgenoot. Ik geloof niet meer dat Hamilton en Alonso, beide verdiende kampioenen, vanwege hun leeftijd Verstappen nog bij kunnen houden", aldus de Ier.

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"