Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton zet streep door mogelijk Grand Prix-debuut De Vries

Lewis Hamilton wil de Grand Prix van Canada voor geen goud missen en zal volgende race gewoon in actie komen, ondanks zijn rugpijn door porpoising. Nyck de Vries of Stoffel Vandoorne, de reservecoureurs van Mercedes, hoeven dus niet in actie te komen.

De Vries
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Lewis Hamilton had het zwaar na de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het gestuiter, 51 ronden lang, zorgde ervoor dat hij maar met moeite kon uitstappen na afloop van de race. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet weten dat het zwaar is voor zijn coureurs en dat de reservecoureurs van het team, Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne, op stand-by staan om Hamilton te vervangen.

Weinig tijd om bij te komen heeft Hamilton namelijk niet, want een week na de race in Bakoe staat de GP van Canada al gepland. De diensten van De Vries of van Vandoorne zijn echter niet nodig, zo verzekert de zevenvoudig wereldkampioen zelf op maandag na de race. Na het zien van de fysio en een acupunctuurbehandeling gaat het alweer wat beter.

Hamilton: 'Ik mis het weekend voor geen goud'

Middels zijn Instagram-kanaal laat Hamilton weten klaar te zijn voor de race in Canada. "Goedemorgen wereld. Gisteren was zwaar en ik heb wat problemen gehad met het slapen, maar ik werd positiever wakker vandaag. Mijn rug doet nog pijn en is een beetje gekneusd, maar het is gelukkig niets ernstigs."

"Ik heb acupunctuur en fysio gehad met Ang (Angela Cullen, de fysio en vertrouwelinge van Hamilton, red.) en ik ben onderweg naar mijn team om ze te helpen met het verbeteren van de auto. We moeten blijven vechten. Ik zal er dit weekend zijn, want ik wil het voor geen goud missen. Ik wens iedereen een geweldige dag en week", aldus Hamilton.

68 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez