Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

"Hamilton zou een overstap naar Ferrari niet overleven"

Met regelmaat wordt Lewis Hamilton gelinkt aan een sensationele overstap naar Ferrari. Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone waarschuwt de zesvoudig wereldkampioen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Bij Ferrari is alles erop gericht om Charles Leclerc tot wereldkampioen te kronen. De Monegask moet daarmee de eerste rijderstitel sinds 2007 binnenhalen, toen Kimi Raikkonen zich in de laatste race tot kampioen kroonde.

Sebastian Vettel bevindt zich volgens Ecclestone in een lastige positie. "Hij was altijd de nummer een binnen het team, maar ineens kwam er een jonge gast aan, waar niemand van gehoord had en iedereen werd verliefd op hem binnen Ferrari."

"Ik ken hem goed, maar we praten niet over deze situatie. Mijn gevoel zegt echter dat hij zich een beetje op het tweede plan gezet voelt."

Bij een move van Hamilton naar de Italiaanse renstal zou hem hetzelfde kunnen overkomen. Vettel, Verstappen en Hamilton worden door de Brit steevast genoemd als beste F1-coureurs, maar een ding is zeer belangrijk: vertrouwen en support van het team.

"Deze coureurs zijn mede zo goed door de support die ze krijgen. Lewis krijgt maximale support binnen Mercedes, het ontbreekt hem aan niets."

In een overstap naar Ferrari schuilt een groot risico vertelt Ecclestone aan Autocar. "Lewis is gewend dat hij min of meer de leiding heeft. Als hij over zou stappen naar Ferrari, als nummer twee coureur, wat zij een semi-nummer één noemen, dan zal hij er niet overleven omdat ze daar verliefd worden op Leclerc. Dat is wat er zal gebeuren en zo zullen ze Lewis 'begraven'."

3 reacties