Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Heeft Mercedes een fout gemaakt door Ferrari te verslaan?

Tijdens de laatste race van 2023 werd beslist welk team de tweede plek bij de constructeurs zou opeisen. Maar was het voor Mercedes wel zo gunstig om tweede te worden?

Mercedes pakte tijdens de laatste race van 2023 in Abu Dhabi de tweede plek in het constructeurskampioenschap, achter het ongenaakbare Red Bull. Die tweede plek levert Mercedes enkele miljoenen meer op dan plek drie. Maar vanwege de budget cap mag er toch niet meer uitgegeven worden. Die tweede plek levert het team van Lewis Hamilton en George Russell deze winter wel minder tijd in de windtunnel op om de wagen verder te ontwikkelen voor 2024. Een nadeel voor Mercedes, toch? Rudy van Buren laat zijn licht erover schijnen in een interview met RacingNews365.

"We hebben het nu over die paar procent verschil in de windtunnel-tijd. Ik denk je altijd moet pakken wat je pakken kan qua kampioenschap", geeft Rudy van Buren aan. De Nederlander is als simulatorcoureur verbonden aan Red Bull.

"Je moet presteren op de dag dat je er staat en dat hebben ze gedaan. Hebben ze het cadeau gekregen omdat Sainz niet thuis gaf in Abu Dhabi? Ja. Als je veertiende start in een Ferrari, je een alternatieve strategie hebt en dan de top 10 niet in komt? Wat ben je dan aan het doen? Dan klopt er echt iets niet", kijkt van Buren nog even terug op de laatste race in Abu Dhabi, waar Mercedes de tweede plek achter Red Bull pakte.

"Ik denk dat die paar procent in de windtunnel niet 'maak het of kraak het' gaat zijn (voor komend seizoen, red.). Ik blijf erbij, pakken wat je pakken kan. Is dat P2, dan is dat P2."

Bekijk hieronder het hele interview met Rudy van Buren.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'