Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2023

Heersende Verstappen deelt stuntelende Perez harde tik uit in Monaco

Max Verstappen heeft op zeer overtuigende wijze de Grand Prix van Monaco op zijn naam geschreven. Zelfs regen kon de WK-leider niet deren. Op grote achterstand achter de Red Bull-coureur finishten Fernando Alonso en Esteban Ocon.

Met Max Verstappen op poleposition voor Fernando Alonso én Sergio Perez op de laatste positie ging de Grand Prix van Monaco van start. Verstappen (medium banden) wist zijn positie te behouden voor Alonso (harde band). Grote problemen bleven uit in de openingsronde, met uitzondering van Nico Hulkenberg die Logan Sargeant een beuk gaf. Het leverde hem een tijdstraf van vijf seconden op.

Red Bull probeerde wederom een konijn uit de hoge hoed te toveren door Perez direct naar binnen te halen en te wisselen naar de harde band. Het betekende dat hij direct aan het bandenreglement had voldaan en het gat naar de zeventiende positie van Stroll dicht kon rijden.

Verstappen deed het rustig aan in de openingsfase en dat toonde Perez wel aan door rondetijden te klokken die enkele seconden per ronde sneller waren. De Mexicaan kwam echter klem te zitten achter Lance Stroll.

Carlos Sainz bewees zichzelf een hele slechte dienst door de wagen van Ocon te schampen. Het leverde hem schade op aan de voorvleugel, maar de Spanjaard reed door. Verstappen controleerde de wedstrijd en liep rustig uit bij Alonso. Achter het duo ontstond een gapend gat achter de 'Ocon-trein'. De Alpine-coureur kon het tempo van de koplopers totaal niet bijbenen.

Verstappen domineert, Perez in de fout

Van spanning was geen sprake in de eerste helft van de race. Verstappen bouwde zijn voorsprong eenvoudig uit tot ruim tien seconden op Alonso. Daarachter was het nog altijd Ocon die na dertig rondjes al evenzoveel seconden aan zijn broek had.

Perez zat ondertussen nog altijd gevangen achter Magnussen en Stroll, maar stond op het punt om zijn teamgenoot op een ronde achterstand te zetten. In ronde 31 was het pijnlijke moment daar voor Perez.

Het verkeer kostte de leider in de wedstrijd wel tijd die ook worstelde met zijn banden. Alonso wist het gat ronde na ronde te dichten. Perez bewees zichzelf wederom een slechte dienst door achterop Magnussen te rijden bij de chicane en zijn voorvleugel kapot te rijden. Het betekende dat de Mexicaan terugviel tot de negentiende positie en zijn titelaspiraties voorlopig in de koelkast kan zetten.

Uitslag Race - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Regen of geen regen?

Gezapig kabbelde de Grand Prix van Monaco voor, waarbij Verstappen zijn medium banden zo lang mogelijk in leven probeerde te houden. Het gat van zo'n tien seconden ten opzichte van Alonso was niet genoeg voor een pitstop en dreiging van regen zorgde ervoor dat Red Bull geen enkel risico wilde nemen.

Met nog dertig ronden te gaan maakte Red Bull melding van wat lichte druppels vlak bij het circuit. Diverse coureurs, waaronder George Russell en Verstappen meldden via de radio dat het begon te regenen. Het was nat in sector 1, maar de andere sectoren nog relatief droog.

Alonso dook de pits in, maar wisselde niet naar de intermediates maar naar de medium band. Het begon nog harder te regenen en Verstappen wisselde naar de intermediates en Alonso moest nog een stop maken. De leiding van Verstappen groeide hierdoor naar ruim twintig seconden.

Het werd glibberen en glijden door de straten van Monte Carlo. Diverse coureurs, waaronder Verstappen, Sainz, Stroll en Magnussen raakten even de vangrails of stonden achterstevoren. Iedere ronde gebeurde er wel wat op de baan en was het zoeken naar grip voor de coureurs.

Perez ontsnapte tweemaal aan een uitvalbeurt doordat hij, buiten zijn schuld om, achter George Russell klapte en even later zelf de vangrail raakte. Voor de Mexicaan was het een middag om snel te vergeten, want punten waren ver buiten bereik.

Verstappen heer en meester

De regen deerde Verstappen niet en zijn voorsprong groeide. Nog altijd was de Nederlander samen met Alonso een klasse apart. Achter het duo wist Ocon beslag te leggen op een sensationele derde positie - de eerste podiumplaats van Alpine dit seizoen.

De beide Mercedessen zullen tevreden zijn met een vierde en vijfde positie, terwijl Ferrari het wederom vergooide door een matige tactiek en een fout van Sainz. Leclerc eindigde zijn thuisrace als zesde, Sainz als achtste. Perez finishte uiteindelijk als zeventiende op twee ronden achterstand.

Door de zege van Verstappen liep hij 25 punten uit op Perez, waardoor de voorsprong groeide tot 39 punten.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training