Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2023

Verstappen troeft Alonso af in adembenemende kwalificatie GP Monaco

Max Verstappen heeft de pole veroverd voor de Grand Prix van Monaco. Hij bleef Fernando Alonso en Charles Leclerc voor in een spannende kwalificatie.

Om 16:00 uur begon de 'spannendste' kwalificatie van het jaar. De smalle straten van Monte Carlo staan traditioneel bekend vanwege de adembenemende acties tussen de vangrails. Max Verstappen was ditmaal niet de torenhoge favoriet voor de kwalificatie, gezien de kleine verschillen met de Ferrari's, Fernando Alonso én teamgenoot Sergio Perez.

Perez bewees zichzelf een zeer slechte dienst door hard te crashen in Q1. In de eerste bocht raakt hij de bandenstapels, wat forse schade aan de linkerkant van de RB19 opleverde. Het betekende slecht nieuws voor de titelaspiraties van de Mexicaan die zondag achteraan moet starten op het stratencircuit, waarop inhalen zeer lastig is.

Sainz en Hamilton met de hakken over de sloot

Na een korte onderbreking werd de kwalificatie hervat, waarbij Verstappen het tempo rustig opvoerde. Alonso was de eerste die de 1.12 indook, maar de poletijd van 2022 bedroeg een 1.10 - het teken dat het nog aanzienlijk sneller kon.

Het duurde niet lang voordat de Nederlander de snelste tijd terug overnam van Alonso. De verschillen waren bijzonder klein, waarbij de coureurs uit het middenveld nog wisselden naar een extra nieuwe set van de zachte band.

Voor Hamilton en Sainz werd het nog spannend of ze Q2 zouden halen, maar in de slotseconden wisten ze hun tijd genoeg aan te scherpen. Verstappen sloot Q1 op de eerste positie af voor de verrassend snelle Yuki Tsunoda. Nyck de Vries wist met de hakken over de sloot ook door te gaan naar Q2.

Afvallers in Q1: Sargeant, Magnussen, Hulkenberg, Zhou en de gecrashte Perez.

Uitslag Kwalificatie - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Opsteker voor De Vries, Stroll stelt teleur

Verstappen voerde het tempo flink op en opende met een 1.12,0 het tweede deel van de kwalificatie. Een tijd waar de concurrentie niet direct aan kwam, waarbij de Alpine-coureurs nog verrassend dichtbij kwamen.

Het tempo werd ronde na ronde verder opgevoerd en Verstappen dook als eerste de 1.11 in, op twee tienden gevolgd door Leclerc en Alonso. Hamilton had wederom grote moeite met zijn Mercedes, maar wist zich als vijfde te kwalificeren voor Q3.

Teleurstellend was het optreden van Lance Stroll die slechts als veertiende eindigde. De Vries kon het tempo van Tsunoda niet bijhouden, maar wist zichzelf als twaalfde te kwalificeren wat een opsteker genoemd mag worden voor de geplaagde coureur.

Afvallers in Q2: Piastri, De Vries, Albon, Stroll en Bottas.

In Q3 ditmaal geen Verstappen met de perfecte bankerlap maar Alonso met een 1.11,7. De Nederlander deed het 'rustig' aan met een 1.12,1, slechts goed voor een vijfde plaats. Het betekende dat de WK-leider aan de bak moest in de slotminuten van de kwalificatie.

De tweede run van Verstappen was goed voor een 1.11,6 waarmee hij nipt sneller was dan Alonso en Hamilton. Als een duvel uit een doosje kwam plots Esteban Ocon die een tiende onder de tijd van Verstappen dook!

Alles kwam aan op de slotseconden van de kwalificatie. Het was Alonso die net sneller was dan Leclerc, Ocon, Sainz en de naar de vijfde plek teruggezakte Verstappen. Wachten was op de ultieme run van de Red Bull-coureur, die toe moest slaan in de laatste sector.

Verstappen deed wat hij moest doen en veroverde zijn eerste pole in de straten van Monte Carlo, voor Alonso en Leclerc. Het gat tussen P1 en P3 bedroeg slechts één tiende.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training