Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Het bijzondere radiobericht van Hamilton na zijn tiende plaats in Saoedi-Arabië

Lewis Hamilton reageerde op een bijzondere manier toen hij in Saoedi-Arabië over de streep reed na vijftig ronden en hoorde wat zijn eindpositie was.

Hamilton Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het was op zijn zachtst gezegd een dramatisch Formule 1-weekend voor Lewis Hamilton. Hij kwalificeerde zich in Saoedi-Arabië op dramatische wijze als zestiende, terwijl er twee auto's uitvielen / crashten.

In de race wist hij de schade nog enigszins te beperken, maar de tiende plek, in een race met veertien geklasseerde coureurs, was niet om over naar huis te schrijven.

Krijg ik hier wel punten voor?

Toen Hamilton als tiende over de lijn kwam, was hij overduidelijk bedroefd. Dat hij even moet wennen aan zijn nieuwe situatie in de Formule 1, met een niet competitieve Mercedes-bolide onder zijn kont, werd ook meteen duidelijk.

Engineer Pete 'Bono' Bonnington bracht het slechte nieuws toen de Brit over de lijn reed: "Dat is de tiende plek, vrees ik", vertelde hij Hamilton.

Lewis had geen idee wat dat betekende. "Krijg je überhaupt punten voor die positie?", vroeg hij zich af. "Eeeeh, ja, je krijgt hier een punt voor", was de verbaasde reactie van zijn engineer.

De laatste keer dat Hamilton zo laag finishte omdat hij de punten niet had was bijna een decennium geleden tijdens de Koreaanse Grand Prix in 2012. Het zal even wennen zijn als dit vaker gebeurt.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

57 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull