Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Het enige wat Mercedes en Hamilton nog kunnen is profiteren van andermans problemen'

Mercedes is niet meer het topteam wat het de afgelopen dominante jaren is geweest. Het team van Lewis Hamilton en George Russell begint het nieuwe Formule 1-seizoen met een forse achterstand. Volgens Tom Coronel is er niet zo veel aan te doen en zijn de kampioenschapskansen vervlogen.

Met een beetje geluk konden de Mercedes-coureurs in Bahrein nog op de derde en vierde plek finishen, maar het aantal behaalde punten daalde in Saoedi-Arabië gelijk keihard. George Russell kwam niet verder dan de vijfde plaats als 'best of the rest' en Lewis Hamilton kende een dramatisch weekend met slechts één WK-punt. Het is dan ook klaar met de kampioenschapskansen voor Mercedes in 2022, zo oordeelt Tom Coronel. In de nieuwste podcast van RacingNews365 is de autocoureur duidelijk over de kansen van de Duitse renstal: die zijn er bijna niet. Tezamen met F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikt Coronel terug op de race in Djedda en vooruit op de rest van het seizoen. Gevraagd wordt of Hamilton al over zijn hoogtepunt heen is. "Hamilton is niet over zijn hoogtepunt heen, maar Mercedes kan de constructeurstitel op zijn buik schrijven. Het gat is namelijk te groot. Bij twee teinden heb je nog wel zoiets van: dit komt goed. Maar het totale concept van hun nieuwe auto hebben ze gewoon niet onder controle!"

'Hamilton heeft dit misschien nog nooit meegemaakt!'

Dimmers was verbaasd na de kwalificatie in Djedda, waarbij Hamilton niet verder kwam dan de zestiende plaats. De zevenvoudig wereldkampioen haalde Q2 van de kwalificatie dus niet. "De laatste keer dat hij niet in Q2 stond, dat was volgens mij Brazilië 2017... Nu gewoon op pure snelheid! De laatste keer dat dat gebeurde.. daar moeten we helemaal terug voor gaan. Misschien heeft hij dat nog nooit gehad in zijn loopbaan!" Het is voor de mannen dan ook duidelijk: Mercedes doet dit jaar simpelweg niet meer mee. "Dat verschil is gewoon te groot", aldus Coronel, die het gat met topteams Red Bull en Ferrari schat op zo'n halve seconde per ronde. "Die halve seconde is gewoon te veel. Als ik kijk naar de kwalificatie en naar de race, die manier hoe ze een aanval proberen, het enige wat ze kunnen is profiteren van andermans fouten. De snelheid zit er namelijk gewoon niet in." "Er ziet iets nog niet lekker bij het team, dat is één", vult Dimmers aan. "Alleen zó slecht als dit.. Ook in de race. Je komt wel wat naar voren, maar Hamilton wordt tiende. Het is gewoon absoluut niet genoeg." Russell deed het net iets beter, maar was ook geen uitblinker. "Dat was gewoon best of the rest. Niets meer en niets minder." Beluister de gehele podcast van RacingNews365 hieronder!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'