Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Jacques Villeneuve

"Het F1-veld zit dichterbij elkaar dan ooit"

De race in Amerika werd beschouwd als een vrij saaie Formule 1-race, doordat de verschillen tussen de topteams en de rest van het veld behoorlijk groot was. Volgens Jacques Villeneuve zijn de verschillen echter kleiner dan ooit in de Formule 1.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Petronas

Villeneuve denkt dat de critici de F1-geschiedenis enigszins uit het oog hebben verloren: "Mensen lijken te zijn vergeten dat in de tijden van Alain Prost, Ayrton Senna en Michael Schumacher de verschillen tussen de teams vele malen groter waren dan dat deze nu zijn. De verschillen in de huidige Formule 1 zijn namelijk echt heel minimaal, het veld zit dichterbij elkaar dan ooit", aldus de Formule 1-wereldkampioen van 1997 tegenover Sky Sport Italia.

Desondanks denkt Villeneuve dat een aantal wijzigingen voor 2021 nodig is om coureurs nog meer de kans te geven om zich te kunnen onderscheiden. "Eindelijk ziet het er naar uit dat de wagens wat simpeler worden in 2021 en dat is iets waar we nu denk ik al twintig jaar om hebben gevraagd", aldus Villeneuve over de verandering die volgens de Indy 500-winnaar van 1995 ook de Amerikaanse autosportfans goed zal doen. Amerikaanse sport- en racefans houden heel erg van gladiatoren, strijders die zij nu niet in de F1 zien, omdat men door veel te veel regels wordt beperkt. De Amerikanen begrijpen de Formule 1 op dit moment dan ook niet."

Eerder liet Villeneuve ook optekenen dat hij de budgetcap geen goede verandering vindt voor 2021. Volgens de ex-wereldkampioen gaat dat juist in tegen een van de basisprincipes van de Formule 1, een klasse waarin volgens hem de teams vrijheid moeten hebben om hun wagen te ontwikkelen.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarinn Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitgebreid terugblikken op de veelbesproken Grand Prix van de Verenigde Staten.

0 reacties