Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pierre Gasly

"Het is een makkie om Gasly het vertrouwen in zichzelf weer terug te laten krijgen"

Een half jaar na een promotie weer terug worden gezet zal niemand goed doen. Pierre Gasly ondervond dat deze zomer aan den lijve, toen hij door Red Bull terug werd gezet naar Toro Rosso.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op die manier kwam er waarschijnlijk veel vroeger dan Pierre Gasly had gepland een einde aan zijn periode bij Red Bull Racing. De Fransman stelde de eerste seizoenshelft zwaar teleur, werd elf van de twaalf races verslagen door teamgenoot Max Verstappen en scoorde slechts een derde van het aantal punten van de Nederlander. Reden genoeg voor Helmut Marko en co om hem terug te zetten naar Toro Rosso, waar hij in eerste instantie juist floreerde.

Aan Toro Rosso-teambaas Franz Tost rest nu de taak om het vertrouwen van de jonge coureur weer te herstellen, zodat hij de komende maanden weer op de baan kan vlammen. Volgens de Oostenrijkse teambaas, die eerder al Daniil Kvyat teruggezet zag worden, is dat echter helemaal niet zo'n lastige klus: "Als een coureur terugkomt van Red Bull naar Toro Rosso, dan is hij gechoqueerd, gedemotiveerd en is het vertrouwen in zichzelf ver te zoeken."

"Het is daarom de taak van het team en zeker van mij om Gasly te steunen, te helpen en alle ingrediënten die ervoor zorgden dat hij vorig seizoen bij Toro Rosso goed presteerde weer samen te brengen. Dat is een makkie, want Red Bull heeft hem in eerste instantie niet voor niks bij ons weggeplukt. Ik ben er van overtuigd dat Pierre binnen no-time zijn vertrouwen weer volledig terug zal hebben", aldus Tost tegenover het officiële Formule 1-kanaal.

1 reactie

    F1-podcast "Zonder Verstappen was Red Bull niet meer dan een subtopper"