© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Het nieuwe superlicentiesysteem voor de Formule 1

22 sep. 2017 16:41 Ruud Dimmers 0 reacties
Het wordt in de toekomst lastiger voor jonge talenten om direct de overstap te maken van de juniorklassen naar de Formule 1. Een overstap direct van de Formule 3 is niet langer mogelijk.

Formule 2 belangrijkste springplank naar de Formule 1

Diverse coureurs, waaronder Max Verstappen, maakten de afgelopen jaren op zeer jonge leeftijd hun debuut in de Formule 1. De Nederlander ging direct vanuit de karts na een jaar F3 door naar de F1. Een slechte zaak vond de FIA.

De FIA heeft het licentiesysteem nu aangepast waardoor het voor coureurs niet meer mogelijk is om dergelijke overstappen te maken. Direct duidelijk wordt dat de FIA de F2 als springplank wil gebruiken. De nummers een tot en met drie krijgen de benodigde 40 punten die nodig zijn om een F1-licentie te behalen.

Coureurs die hun F1-debuut willen maken moeten minimaal 40 punten behalen in een periode van drie seizoenen. Opvallend is dat de Indycar veel lager wordt beoordeelt ten opzichte van de F2. Alleen de Indycar-kampioen kan in theorie direct zijn F1-debuut maken, maar voor de nummers twee en drie is dit niet mogelijk. De nummer drie krijgt slecht 20 punten wat gelijk is aan de nummer drie in de F3, Formule E of LMP1 klasse.

Onderstaand het volledige overzicht van de toekenning van de punten vanuit de FIA. Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen