Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hezemans looft Verstappen: "Iedere andere coureur was dit niet gelukt"

Max Verstappen sleepte tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten een derde plek uit het vuur. Volgens Mike Hezemans is dat helemaal op het conto van de Nederlander te schrijven, vertelt hij in gesprek met RacingNews365.

Verstappen race USA
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Daar waar het na de sprintrace in Austin misschien de verwachting was dat Max Verstappen ook de Grand Prix van de Verenigde Staten zou winnen, bleek dat duidelijk niet het geval te zijn. De Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz bleken een stuk sneller te zijn. Verstappen sleepte een derde plek uit het vuur, maar Lando Norris eindigde voor hem op de baan. Door een tijdstraf voor de McLaren-coureur, omdat hij Verstappen buiten de baan inhaalde, viel hij echter terug tot achter de Nederlander. Daardoor mocht Verstappen de gang naar het podium maken.

Veruit het meest spraakmakende duel op de baan was die tussen Verstappen en Norris in de slotfase van de race. Liet Verstappen in het gevecht met Norris zien dat hij een maatje te groot is? Dat is de vraag aan Mike Hezemans in gesprek met RacingNews365. "Ja, dat is hij. Ik vind dat McLaren een hele grote fout heeft gemaakt door die plaats niet terug te geven. Het team moet mensen hebben zitten die dit kunnen analyseren en die binnen een ronde een beslissing nemen. En dan moeten ze zeggen: 'Lando, geef die plaats terug en probeer het opnieuw'. Max is gewoon mega goed in het verdedigen en weet precies op het goede moment de batterij van zijn hybride systeem te gebruiken."

"Max had heel veel onderstuur en dat maakt het nog knapper. Iedere andere coureur was al lang ingehaald, maar dit is echt Max. Hij maakt heel handig gebruik van alle middelen die hij tot zijn beschikking heeft. Max is gewoon een maatje te groot", zo is Hezemans duidelijk. Hoe kijkt hij eigenlijk naar de straf van vijf seconden voor Norris? Is die terecht? "Ik dacht eerst van niet, maar toen ik samen met Anthony Davidson naar de beelden keek, werd me duidelijk dat het wel een straf was." 

"Max heeft hem niet echt van de baan geduwd en zat er bij de apex voor. Dat is een regel. Max kreeg een track limit, omdat hij van de baan ging. Maar Norris zat met zijn voorwielen achter Max zijn achterwielen en koos er ook wel echt voor om er aan de buitenkant omheen te rijden. Ik was het ditmaal wel met de stewards eens dat de straf van Lando, vijf seconden, terecht was voor het inhalen buiten de baan."

Het verschil tussen de twee kemphanen is na de race in Austin opgelopen tot 57 punten. Is het wereldkampioenschap nu beslist? "Ik vind dat die titel nooit in gevaar is gekomen, omdat ze bij McLaren te veel fouten maken. Norris maakt ook te veel fouten en soms slaat het team de plank ook gewoon mis, onder meer met coureurs die niet door Q1 komen. De Formule 1 is heel competitief, maar Max is gewoon zo slim. Hij blijft rijden en maakt geen domme fouten, ook al gaat de auto helemaal niet. De titel is absoluut niet in gevaar, want dan had McLaren veel eerder toe moeten slaan. En nu Ferrari erg hard gaat, helpt dat Verstappen alleen maar meer. De titel is wel binnen",is de duidelijke conclusie van Hezemans.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen