Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Hill: "Dit is de reden voor contractverlenging van Alonso"

Fernando Alonso heeft met zijn contractverlenging bij Aston Martin de eerste dominosteen omgegooid voor Silly Season. Voormalig F1-wereldkampioen Damon Hill snapt wel waarom Alonso heeft bijgetekend bij het team uit Silverstone.

Alonso Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso blijft nog even in de Formule 1 rijden, in ieder geval nog in 2025 en 2026. Dat betekent ook dat de tweevoudig wereldkampioen nog actief is in de koningsklasse van de autosport na de reglementswijzigingen in 2026. De wereldkampioen van 1996, Damon Hill, reageert op het aanblijven van Alonso bij Aston Martin.

"De reden dat Alonso daar zit, is omdat hij uitzonderlijk is. Niet omdat hij een fijne vent is om erbij te hebben, nee, hij is exceptioneel. En daarom hebben ze de sprong gewaagd en iets gedaan wat zo ongebruikelijk is voor onze sport, om iemand een contract te geven tot halverwege de 40. Als je ouder dan 40 was leek het einde nabij, toch? De meesten stopten rond hun 39e of 40e en ik had toen zelf ook niks meer over (Hill stopte op 39-jarige leeftijd, red.). Ik weet dus niet hoe hij het doet", zo vertelt Hill in de F1 Nation-podcast.

"We weten dat hij slim is en dat hij denkt aan elk klein kansje dat hij kan benutten. Daarmee zit hij op een ander niveau in vergelijking met veel andere coureurs. Ik denk dat we allemaal ontzag hebben en soms gaat hij een beetje te ver. Hij heeft zijn opportunisme en aandacht voor detail behouden gedurende zijn hele carrière, net als zijn racepace. En voor mij als 63-jarige, is hij een van de meest veelbelovende youngsters op de grid."

Daarnaast laat de contractverlenging van Alonso ook nog iets extra's zien volgens de oud-wereldkampioen. "Het is ook een onderschrijving voor het Honda-project, omdat ze vol op Honda gaan, terwijl Red Bull voor Red Bull Powertrains gaat. Misschien krijgt Aston Martin nog wel iets van Honda waar Red Bull van profiteert en waar straks de stekker uit wordt getrokken. Dan moeten ze zwemmen zonder armbandjes. Ik denk dus dat het getuigt van vertrouwen in dat project. Aston Martin wordt goed gefinancierd en het project kan alleen maar beter gaan, bijvoorbeeld met de windtunnel", zo sluit Hill af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"