Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hill legt schuld óók bij Leclerc zelf neer, wijst naar Verstappen

Wat Damon Hill betreft kan Charles Leclerc naar Ferrari wijzen wat hij wil, maar volgens de F1-wereldkampioen van 1996 doet de Monegask er verstandig aan ook eens in de spiegel te kijk. Hij legt tevens uit waarom Max Verstappen zoiets minder snel zal overkomen.

Leclerc Sainz Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc werd in Q3 als enige van de tien overgebleven coureurs op intermediates de baan op gestuurd. Naar we nu weten was dat een mispeer van jewelste. Er zat zeker één ronde op slicks in de baan, maar Ferrari gokte verkeerd en zag Leclerc stranden op P10, tot groot ongenoegen van Leclerc, die vol sarcasme afgaf op de Scuderia.

Damon Hill, Formule 1-wereldkampioen van 1996 en Sky Sports-analist fluit Leclerc terug: "Je ziet en hoort Leclerc zijn team via de boordradio openlijk bekritiseren door de zeggen 'nice one guys', maar hij moet zelf ook enige mate van verantwoordelijkheid claimen."

Hoe anders is het tussen Red Bull en Verstappen?

"Misschien laat Ferrari hem die ruimte niet of misschien staat hij niet sterk genoeg in zijn schoenen om dat te doen", vervolgt Hill, die vervolgens de rol van Leclerc vergelijkt met de rol van Max Verstappen binnen Red Bull.

"Ik bedoel... kun je je voorstellen dat Max Verstappen aan het team vraagt 'wat gaan we doen?'. Zijn persoonlijkheid is van dien aard dat hij de aandacht opeist en ik denk dat dat een cruciaal onderdeel is van wat een leider in een team moet zijn."

Hill vraagt zich af wie deze situatie bij Ferrari op gaat lossen? "Wat is daar gaande en wie gaat het team bij de hand nemen? We zien dit soort situaties immers al het hele jaar door. Het is ontzettend teleurstellend, want het is duidelijk zichtbaar dat het potentieel er wél is."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Brazilië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

51 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct