Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hill legt schuld óók bij Leclerc zelf neer, wijst naar Verstappen

Wat Damon Hill betreft kan Charles Leclerc naar Ferrari wijzen wat hij wil, maar volgens de F1-wereldkampioen van 1996 doet de Monegask er verstandig aan ook eens in de spiegel te kijk. Hij legt tevens uit waarom Max Verstappen zoiets minder snel zal overkomen.

Leclerc Sainz Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc werd in Q3 als enige van de tien overgebleven coureurs op intermediates de baan op gestuurd. Naar we nu weten was dat een mispeer van jewelste. Er zat zeker één ronde op slicks in de baan, maar Ferrari gokte verkeerd en zag Leclerc stranden op P10, tot groot ongenoegen van Leclerc, die vol sarcasme afgaf op de Scuderia.

Damon Hill, Formule 1-wereldkampioen van 1996 en Sky Sports-analist fluit Leclerc terug: "Je ziet en hoort Leclerc zijn team via de boordradio openlijk bekritiseren door de zeggen 'nice one guys', maar hij moet zelf ook enige mate van verantwoordelijkheid claimen."

Hoe anders is het tussen Red Bull en Verstappen?

"Misschien laat Ferrari hem die ruimte niet of misschien staat hij niet sterk genoeg in zijn schoenen om dat te doen", vervolgt Hill, die vervolgens de rol van Leclerc vergelijkt met de rol van Max Verstappen binnen Red Bull.

"Ik bedoel... kun je je voorstellen dat Max Verstappen aan het team vraagt 'wat gaan we doen?'. Zijn persoonlijkheid is van dien aard dat hij de aandacht opeist en ik denk dat dat een cruciaal onderdeel is van wat een leider in een team moet zijn."

Hill vraagt zich af wie deze situatie bij Ferrari op gaat lossen? "Wat is daar gaande en wie gaat het team bij de hand nemen? We zien dit soort situaties immers al het hele jaar door. Het is ontzettend teleurstellend, want het is duidelijk zichtbaar dat het potentieel er wél is."

Wie wint de Grand Prix van Brazilië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië