Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hill looft 'briljante' Verstappen: "Hij zit op het niveau van Schumacher en Hamilton"

F1-wereldkampioen Damon Hill heeft niets anders dan lovende woorden over voor Max Verstappen en vergelijkt de Nederlander met de grootste in de Formule 1-geschiedenis.

Na de zomerstop was Max Verstappen dominanter dan ooit tevoren. De regerend kampioen won met overtuiging in België, Nederland en Monza. F1-wereldkampioen Damon Hill kijkt vol lof naar Verstappen na die triple header. "Max verdween als het ware in de verte in de triple header", begint Hill in de F1 Nation podcast. "Hij deed het echt geweldig en liet het er zo makkelijk uitzien. In Zandvoort bijvoorbeeld zag je dat hij op de limiet van het circuit reed." In de zomerstop riep Ferrari-teambaas Mattia Binotto dat er geen reden was dat Ferrari in de tweede seizoenshelft niet alle races zou kunnen winnen. "Er is wel degelijk een reden: Max Verstappen", laat Hill weten. "Ferrari viel daarnaast weer over zichzelf heen", waarmee hij refereert naar de fouten die de Italiaanse renstal maakte. Na de fenomenale resultaten kan Verstappen dit seizoen vijf indrukwekkende records verbreken. Toen Hill dit zag realiseerde hij zich dat de Nederlander geen doorsnee F1-coureur is. "Als je over de records gaat nadenken die hij kan verbreken, realiseer je je dat hij op een ander niveau is. Hij zit op het niveau van Schumacher en Hamilton."

Hill: "Verstappen rijdt nu als een wereldkampioen"

Hill ziet een duidelijk verschil tussen de Verstappen van nu en de Verstappen van vorig jaar. Dat komt mede doordat er minder druk staat op de Nederlander aangezien hij nu toch al thuishoort in het rijtje van wereldkampioenen legt Hill uit. "Hij neemt geen risico's. Dat hoeft hij niet meer te doen. Hij heeft het helemaal onder controle. Hij is zo relaxed en hij rijdt briljant. Het is geweldig om naar Max te kijken. Hij is nu een wereldkampioen en zo rijdt hij ook in plaats van iemand die wanhopig wereldkampioen probeert te worden."

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"