Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hill looft 'briljante' Verstappen: "Hij zit op het niveau van Schumacher en Hamilton"

F1-wereldkampioen Damon Hill heeft niets anders dan lovende woorden over voor Max Verstappen en vergelijkt de Nederlander met de grootste in de Formule 1-geschiedenis.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de zomerstop was Max Verstappen dominanter dan ooit tevoren. De regerend kampioen won met overtuiging in België, Nederland en Monza. F1-wereldkampioen Damon Hill kijkt vol lof naar Verstappen na die triple header.

"Max verdween als het ware in de verte in de triple header", begint Hill in de F1 Nation podcast. "Hij deed het echt geweldig en liet het er zo makkelijk uitzien. In Zandvoort bijvoorbeeld zag je dat hij op de limiet van het circuit reed."

In de zomerstop riep Ferrari-teambaas Mattia Binotto dat er geen reden was dat Ferrari in de tweede seizoenshelft niet alle races zou kunnen winnen. "Er is wel degelijk een reden: Max Verstappen", laat Hill weten. "Ferrari viel daarnaast weer over zichzelf heen", waarmee hij refereert naar de fouten die de Italiaanse renstal maakte.

Na de fenomenale resultaten kan Verstappen dit seizoen vijf indrukwekkende records verbreken. Toen Hill dit zag realiseerde hij zich dat de Nederlander geen doorsnee F1-coureur is. "Als je over de records gaat nadenken die hij kan verbreken, realiseer je je dat hij op een ander niveau is. Hij zit op het niveau van Schumacher en Hamilton."

Hill: "Verstappen rijdt nu als een wereldkampioen"

Hill ziet een duidelijk verschil tussen de Verstappen van nu en de Verstappen van vorig jaar. Dat komt mede doordat er minder druk staat op de Nederlander aangezien hij nu toch al thuishoort in het rijtje van wereldkampioenen legt Hill uit.

"Hij neemt geen risico's. Dat hoeft hij niet meer te doen. Hij heeft het helemaal onder controle. Hij is zo relaxed en hij rijdt briljant. Het is geweldig om naar Max te kijken. Hij is nu een wereldkampioen en zo rijdt hij ook in plaats van iemand die wanhopig wereldkampioen probeert te worden."

Ook interessant:

Krijgt Verstappen in De Vries een Nederlandse 'teamgenoot' binnen Red Bull?

De tijd heeft sinds de Formule 1 Grand Prix van Italië bepaald niet stilgestaan en al helemaal niet voor Nyck de Vries. Hij steelt de headlines en zoals het zich nu laat aanzien ook het AlphaTauri stoeltje voor 2023. Zou dat een goede move zijn voor de tweede Nederlander op de Formule 1-grid? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

44 reacties

Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'