Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Damon Hill

Hill voorspelt heimwee Verstappen bij vroege F1-exit: "Dan piept hij wel anders!"

Max Verstappen heeft op 25-jarige leeftijd de Formule 1 zo goed als uitgespeeld. De wereldtitel is al binnen en alles is een bonus, maar zorgt de overvolle kalender voor een vroege exit? En gaat de Nederlander de F1 dan niet missen? Damon Hill velt zijn oordeel.

Verstappen Horner Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In de tijd van Damon Hill waren er minder races per Formule 1-seizoen, maar als ex-coureur weet de kampioen van 1996 maar al te goed hoe druk het leven in de koningsklasse kan zijn. Max Verstappen vliegt al jaren de wereld over - en niet zo'n beetje ook. In 2023 verschijnt hij aan de start van 22 Grands Prix.

Volgend jaar komen er weer twee bij en hoe langer de (nog maar) 25-jarige coureur doorgaat, hoe vaker de vraag wordt gesteld: kan en wil hij dit nog wel? In de podcast van Sky Sports laat Hill zich er over uit. "Kunnen we het hebben over een hele vroege burn-out? Als dat zo is, kijk maar naar Fernando Alonso... hij had de luxe om even wat tijd voor zichzelf te nemen. Kimi Raikkonen ook."

De kans dat Verstappen echt een soort burn-out krijgt, lijkt niet heel groot. De Nederlander liet zich al meermaals uit over het feit dat hij geen torenhoge druk ervaart. Toch kan een vroege exit wél een optie zijn voor de tweevoudig (en binnenkort drievoudig?) wereldkampioen. Hill heeft ook daar een mening over.

"Soms vraag je je af of ze een soort reset nodig hebben en even iets anders moeten doen. Nou, doe dat dan! Daarna zal je je snel realiseren dat je eigenlijk nog altijd geïnteresseerd bent in het winnen van Grands Prix. En het racen in de Formule 1."

"De mannen die dan nog terugkomen hebben naar mijn mening gelijk meer enthousiasme dan ze daarvoor hadden. Ik weet niet of ze uitgeput waren voor het vertrek en er zijn ook zo veel races. Dan lijkt het leventje daarbuiten een stuk mooier en je kan dan op je boot, het strand of wat dan ook liggen, maar dan begint het te kriebelen. Dan piep je wel anders!"

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami