Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Hint Marko op Red Bull-rijderswissel gedurende 2024?

De vier coureurs die in 2024 namens Red Bull op de Formule 1-grid staan, zijn bekend. Maar kan het zijn dat daar gedurende het seizoen veranderingen in worden doorgevoerd?

Perez Tsunoda Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat valt niet helemaal uit te sluiten als we de woorden van Helmut Marko op het Oostenrijkse platform OE24 lezen. Daar wordt hem gevraagd naar de situatie met Liam Lawson. Hem is immers een stoeltje voor 2025 toegezegd, toch?

"Dat klopt", bevestigt Marko, die daar nog wel een kanttekening bij plaatst: "Voor het zover is zal hij zeker een paar races moeten rijden, zodat wij kunnen beoordelen wat zijn ware potentieel is."

Betekent dit dat de Nieuw-Zeelander na zijn eerste Formule 1 Grands Prix in 2023 opnieuw meters zal maken in de Formule 1? Of doelt de teamadviseur toch op meters buiten de Formule 1? In 2023 reed hij Super Formula, het jaar ervoor in de Formule 2, dus waar liggen zijn opties?

Gevraagd of Red Bull tevens zoekende is naar een opvolger voor Sergio Perez in 2025 (zijn contract loopt komend seizoen immers af), laat Marko zich niet in de kaart kijken: "Zoals het er nu voor staat, dient hij zijn contract tot eind 2024 uit en daarna zien we weer verder."

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen