Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix China 2020

Historisch circuit van Imola wil Chinese GP vervangen en dient verzoek in bij FIA

Door het Coronavirus is de Grand Prix van China uitgesteld. Het is echter nog onduidelijk wanneer de race wel plaats zal vinden in 2020. In Italië doen nu de geruchten de ronde dat de Grand Prix van San Marino dit jaar zou kunnen terugkeren op het circuit van Imola. RacingNews365 nam contact op het met de circuitdirecteur van het nostalgische circuit.

Imola 2006 race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula 1

In 2019 kreeg het befaamde circuit van Imola de Grade 1-licentie van de FIA toegewezen. Dat betekent dat het in het midden van Italië gelegen circuit een Formule 1-race zou mogen organiseren wanneer zij een akkoord vinden met de F1-organisatie. Vorig jaar waren er dan ook al geruchten over een toekomstige terugkeer van het circuit op de F1-kalender. Doordat de Grand Prix van China niet door kan gaan en mogelijk ook de race in Vietnam dit seizoen geen doorgang kan vinden door het virus, hoopt Imola op een snelle terugkeer.

RacingNews365 nam contact op met circuit-directeur Roberto Marazzi, die bevestigde dat de directie van het circuit een aanvraag heeft ingediend om de GP van China te vervangen: "We hebben inderdaad een aanvraag ingediend bij de FIA en F1-organisatie om de Chinese GP te vervangen. Tot nu toe hebben we hier echter nog geen reactie op gekregen. Ik verwacht dat het lastig zal worden om alles nog te regelen."

Mocht de F1-organisatie besluiten om daadwerkelijk te gaan racen op het circuit in Imola zal de circuitorganisatie bijvoorbeeld nog opzoek moeten naar sponsoren om de GP te financieren. Doordat Monza al de status heeft van de GP van Italië zou bij het doorgaan van een F1-race op het circuit van Imola, de race op de kalender komen te staan als de GP van San Marino. De laatste keer dat dat het geval was, was in 2006.

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"