Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Hoe Ford de Red Bull-launch kaapte met een verpeste dag tot gevolg

Al na enkele minuten van de Youtube-livestream van de teamlaunch van Red Bull was het duidelijk dat dit geen typische en spectaculaire Red Bull-launch zou worden, maar een langdradig bedrijfspraatje.

SI202302030504
Column
Naar nieuwsoverzicht © FIA / Getty Images / Red Bull Content Pool

De Red Bull-launch was duidelijk gekaapt door Ford, hetgeen ook blijkt uit het feit dat elk persbericht door Ford onder embargo werd uitgevaardigd, om vervolgens toch via Italiaanse kanalen gelekt te worden, waardoor al het gras voor de voeten van Ford en de media weggemaaid was.

De presentatie verliep in elk opzicht onhandig, of het nou ging om persconferenties die een uur te laat begonnen, een typisch Amerikaanse presentator die een gebrek aan F1-kennis niet wisten te verhullen, of toch om typisch Amerikaanse PR-praatjes die er bij de doorsnee F1-fan gewoon niet in gaan.

Mensen die Red Bull op hun (PR)-best hebben meegemaakt weten dat dit niet de gebruikelijke manier van handelen is van het kampioensteam, hetgeen doet vermoeden dat het verpesten van de dag vooral Ford aangerekend moet worden.

Dan was er ook nog het moment waarop F1-baas Stefano Domenicali schitterde door afwezigheid toen hij het podium op werd geroepen. Ook dat heeft heel wat tongen losgemaakt. Het gerucht gaat dat de Italiaan naar New York was gelokt voor het Ford-feestje, om er vervolgens achter te komen dat ook Red Bull er het nieuwe seizoen in zou luiden. Daarop zou hij besloten hebben dat hij niet publiekelijk gezien worden, waardoor het zou lijken of hij een bepaald team in het bijzonder zou steunen.

Ironisch genoeg is in Ford het alternatief gevonden voor Porsche, nadat een deal met het Duitse sportwagenmerk op het laatste moment afketste. Die samenwerking kwam niet tot stand, omdat Porsche meer zeggenschap wilde dan Red Bull af wilde staan. Het is dan ook te hopen dat Red Bull Ford in de toekomst beter onder duim weet te houden dan afgelopen vrijdag in New York.

Ook interessant:

Hoe Red Bull iedereen voor de gek hield met de RB19 van Max Verstappen

De 'nieuwe' Red Bull RB19 werd deze vrijdag onthuld in New York. En we werden met zijn allen voor de gek gehouden! We bespreken de nieuwe Red Bull.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?