Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?

De derde race van het Formule 1-seizoen 2024 is de Grand Prix van Australië en deze zal van start gaan op zondag 24 maart 2024 om 05:00 uur Nederlandse tijd!

Tijden GP Australie © Getty Images/Red Bull Contentpool

Australië GP tijden

In 1985 werd de eerste Grand Prix van Australië verreden in het Formule 1-kampioenschap. Tot 1995 werd de Australische Grand Prix op het circuit van Adelaide verreden, waarna de race verreden werd op het Melbourne Grand Prix Circuit in het Albert Park in Melbourne. Recordhouder is Michael Schumacher met vier overwinningen.

Albert Park staat sinds 1996 op de kalender en vormde sindsdien bijna jaarlijks de opening van het Formule 1 seizoen. Het circuit is een stratencircuit dat niet bijzonder technisch is. Ondanks dat het circuit zelf eenvoudig is qua opzet levert het met regelmaat spectaculaire races op.

Dit jaar keert de race na twee jaar absentie weer terug op de kalender, maar is deze wel verplaatst naar april, vanwege het coronavirus. Op die manier kan de Grand Prix met volle tribunes worden afgewerkt. Tegelijkertijd zien we in 2023 voor de tweede keer de vernieuwde lay-out, wat zorgde voor meer inhaalacties en meer spektakel in Melbourne vorig jaar. Dit jaar wordt er wederom veel spektakel verwacht.

Wanneer is de Formule 1 GP van Australië?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Australië vindt plaats van 22 tot en met 24 maart en is de derde race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 06:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 24 maart om 05:00 uur Nederlandse tijd.

Al de tijden van de Australië GP

Hoe laat komen Max Verstappen en zijn rivalen in actie? Door het tijdverschil met Australië worden alle trainingen, kwalificatie en de race in de vroege ochtend verreden.

De kwalificatie en race zijn te volgen via een liveblog op RacingNews365. Formule 1 op TV kan je volgen via Viaplay. Check hieronder de aanvangstijden van alle sessies.

Tijdschema GP Australië

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 22 maart -
Tweede vrije training vrijdag 22 maart -
Derde vrije training zaterdag 23 maart -
Kwalificatie zaterdag 23 maart -
Race zondag 24 maart -

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender
Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst