Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Brazilië?

Het einde van het raceseizoen van 2023 nadert, er zijn nog drie races te gaan met als eerste de F1 Grand Prix van Brazilië in São Paulo. Hier vind je alle informatie met de F1-starttijden van dit uitgebreide raceweekend, want er staat ook een sprintrace op het programma. De Grand Prix van Brazilië gaat van start op zondag 5 november om 18:00 uur Nederlandse tijd.

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Brazilië | Alle tijden © XPBimages

F1 tijden GP Brazilië 2024

In het onderstaande schema vind je alle F1 tijden van de vrije training, de kwalificatie, de sprint shootout, de sprintrace en natuurlijk de Grand Prix op zondag. Bekijk onderstaand ons overzicht van al de tijden.

Tijdschema GP Brazilië

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 1 november -
Sprint shootout vrijdag 1 november -
Sprintrace zaterdag 2 november -
Kwalificatie zaterdag 2 november -
Race zondag 3 november -

F1 Grand Prix van Brazilië

Dit is wat je moet weten over de Grand Prix van Brazilië:

  • De Grand Prix van Brazilië staat vaak garant voor spektakel en is één van de meest favoriete wedstrijden onder de fans. De editie van 2016 was bijvoorbeeld een knotsgekke. Op het totaal verregende Interlagos stal Max Verstappen de show door van de veertiende plaats naar het podium te rijden in slechts zestien ronden tijd. Het talent van Verstappen kwam in de regen letterlijk en figuurlijk bovendrijven en de Nederlander werd zelfs door de Brazilianen vergeleken met de legendarische Ayrton Senna;
  • Alain Prost heeft de meeste overwinningen op zijn naam staan op dit circuit, namelijk zes stuks;
  • Tijdens het raceweekend in Brazilië is het niet zeker dat het droog gaat blijven. Bekijk hier het volledige weerbericht;
  • Vorig jaar behaalde Mercedes-coureur George Russell hier zijn eerste, en tot nu enige, overwinning;

Wanneer is de Formule 1 GP van Brazilië?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Brazilië vindt plaats van 1 tot en met 3 november en is de 21ste race op de kalender. Omdat Brazilië een sprintraceweekend is, zal er slechts één vrije training zijn op vrijdag, gevolgd door de sprint shootout. De sprintrace vindt plaats op zaterdag om 15:00 uur en de kwalificatie volgt later op de dag om 19:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 3 november om 18:00 uur Nederlandse tijd.

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Brazilië | Alle tijden © XPBimages

Hoe laat begint de F1 kwalificatie in Brazilië?

De kwalificatie in Brazilië wordt op zaterdag verreden. Vorig jaar was dit nog op de vrijdag in verband met het F1 sprintweekend, maar tegenwoordig vind de kwalificatie plaats na de sprintrace op de zaterdag. Om 19:00 uur Nederlandse tijd zal de kwalificatie starten.

Hoe laat begint de F1 sprintrace van Brazilië?

Op zaterdag 2 november om 19:00 uur Nederlandse tijd zal de sprintrace van Brazilië plaatsvinden. Éen dag eerder zal de sprint shootout plaatsvinden, deze start op vrijdag om 19:00 uur Nederlandse tijd.

F1 liveblog

Mis niks van alle actie op de baan tijdens de Grand Prix van Brazilië via ons Formule 1 liveblog.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden