Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2022

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Brazilië 2022?

Na een korte pauze van een week keert de Formule 1 terug voor de op één na laatste race van het seizoen. Van vrijdag 11 november tot en met 13 november vindt de Grand Prix van Brazilië plaats op het iconische circuit Interlagos. Hoe laat de sessies beginnen, vind je hieronder.

Brazil start 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het F1-circus zal komend weekend opnieuw neerstrijken op het westelijk halfrond, waardoor de tijden opnieuw zullen afwijken van de 'normale' Europese GP-weekenden. De sessies zullen echter wel minder laat op de Nederlandse avond plaatsvinden dan tijdens de raceweekenden in Mexico en Amerika het geval was. Ook het format van het weekend ziet er anders uit dan we gewend zijn doordat in Brazilië de derde en laatste sprintrace van het seizoen zal worden verreden.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië begint de eerste vrije training op vrijdag om 16:30 uur Nederlandse tijd. Op diezelfde dag wordt er om 20:00 uur al gekwalificeerd voor de sprintrace. Deze korte race wordt op zaterdag om 20:30 uur verreden en bepaalt de startopstelling van de Grand Prix op zondag. Maar voorafgaand aan de sprintrace zullen Max Verstappen en concullega's eerst de twee vrije training verrijden, die zaterdagmiddag om 16:30 uur begint.

Hoe laat begint de GP van Brazilië 2022?

Op zondag 13 november om 19:00 uur Nederlandse tijd gaan de startlichten uit op Interlagos en gaat de Grand Prix van Brazilië van start. Het circuit staat bekend om haar vele inhaalmogelijkheden, dus ons advies luidt: ga er op tijd en goed voor zitten! Ongeveer anderhalf uur na de start zal de winnaar over de streep komen, mits regen geen roet in het eten gooit.

Zal Max Verstappen zijn record verder uitbreiden en zijn vijftiende overwinning van het seizoen pakken, of zal Ferrari of Mercedes zegevieren?

Check hieronder nog eens het volledige tijdschema.

Tijdschema GP Brazilië

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 11 november -
Kwalificatie vrijdag 11 november -
Tweede vrije training zaterdag 12 november -
Sprintrace zaterdag 12 november -
Race zondag 13 november -

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Brazilië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"