Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2022

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Canada 2022?

In het weekend van vrijdag 17 juni tot en met zondag 19 juni wordt de Grand Prix van Canada verreden op Circuit Gilles Villeneuve. Voor het eerst sinds 2019 maken Max Verstappen, Charles Leclerc en de overige achttien coureurs zich weer klaar voor een race in Montreal. Mis niets van het Formule 1-weekend en bekijk hier het tijdschema.

Hamilton Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na twee jaar afwezigheid door het coronavirus vindt dit jaar de Grand Prix van Canada weer plaats. In het weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni zien we drie vrije trainingen en natuurlijk de kwalificatie en de race. Max Verstappen stond hier een enkele keer op het podium, maar de race won hij nog nooit. Lukt het hem dit jaar wel?

Hij krijgt dit seizoen stevige concurrentie. Niet van Mercedes, maar van Ferrari en natuurlijk teamgenoot Sergio Perez, die er de laatste races ook goed bij zit. Er wordt geracet op Circuit Gilles Villeneuve, het stratencircuit in Montreal met een lengte van 4,361 kilometer. Er zal 70 ronden worden geracet.

Vanwege het tijdsverschil met Canada, waar het zes uur eerder is, zullen de sessies in de avonduren Nederlandse tijd worden verreden. Het weekend wordt afgetrapt met de eerste vrije training, vrijdag 17 juni om 20:00 uur en de tweede training vindt plaats om 23:00 uur Nederlandse tijd. De derde training start op zaterdag 18 juni 19:00 uur en de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada start om 22:00 uur.

Starttijd GP Canada 2022

Zondag 19 juni 2022 is het dan tijd voor de GP van Canada en zullen we er achter komen of Verstappen zijn eerste overwinning kan pakken in Montreal. De race op Circuit Gilles Villeneuve, vernoemd naar de Canadese Formule 1-grootheid, zal starten om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk hieronder het tijdschema.

Tijdschema GP Canada

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 17 juni -
Tweede vrije training vrijdag 17 juni -
Derde vrije training zaterdag 18 juni -
Kwalificatie zaterdag 18 juni -
Race zondag 19 juni -

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024