Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de F1 GP van de Verenigde Staten (Austin)

De F1 Grand Prix van de Verenigde Staten wordt verreden op zondag 20 oktober om 21:00 uur Nederlandse tijd op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Op deze pagina vind je alle informatie over de F1-tijden van de race, de sprintrace, de kwalificatie, de sprint shootout en de vrije training.

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van de VS in Austin © XPBimages

F1 tijden GP Verenigde Staten in Austin 2024

In het onderstaande schema vind je alle Nederlandse Formule 1-starttijden van het uitgebreide F1-weekend in Austin. Bekijk al de tijden van dit sprintweekend in de Verenigde Staten.

Tijdschema GP Verenigde Staten

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 18 oktober -
Sprint shootout vrijdag 18 oktober -
Sprintrace zaterdag 19 oktober -
Kwalificatie zondag 20 oktober -
Race zondag 20 oktober -

F1 Grand Prix van de Verenigde Staten

Dit is wat je moet weten over de Grand Prix van de Verenigde Staten:

  • De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt pas sinds 2012 verreden op het Circuit of the Americas, maar toch heeft het circuit al een historisch moment meegemaakt. Op 25 oktober 2015 werd Lewis Hamilton wereldkampioen in een knotsgek en kletsnat weekend;
  • Ook Max Verstappen laat zich vaak van zijn beste kant zien op dit circuit. Zo werd hij in zijn debuutjaar vierde in de Toro Rosso en reed hij meermaals mooie inhaalraces nadat hij door motorstraffen ver achteraan moest starten. In 2021 en 2022 wist hij de race te winnen. Kan hij in 2023 zijn derde overwinning op dit circuit achter zijn naam schrijven?;
  • Het is bijna zeker dat we Daniel Ricciardo weer in zijn AlphaTauri zien tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Als het goed is, is hij voldoende hersteld van zijn gebroken hand en kan weer in zijn F1-bolide stappen;
  • Dit is de thuisrace van Amerikaan Logan Sargeant. Zal hij hier wat meer succes behalen?;
  • In 2005 zijn er maar zes coureurs gestart tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in Indianapolis, vanwege problemen met de Michelin banden. Michael Schumacher won deze race en Christijan Albers werd op deze manier vijfde.

Wanneer is de Formule 1 GP van Austin?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Austin vindt plaats van 18 tot en met 20 oktober en is de negentiende race op de kalender. Omdat Austin een sprintraceweekend is, zal er slechts één vrije training zijn op vrijdag, gevolgd door de sprint shootout. De sprintrace vindt plaats op zaterdag om 20:00 uur en de kwalificatie volgt later de volgende dag om 00:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 20 oktober om 21:00 uur Nederlandse tijd.

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van de VS in Austin © XPBimages
Hoe laat begint de F1 Grand Prix van de VS in Austin © XPBimages
Hoe laat begint de F1 Grand Prix van de VS in Austin © XPBimages
Hoe laat begint de F1 Grand Prix van de VS in Austin © xpb.cc

Hoe laat begint de kwalificatie van de Verenigde Staten?

De kwalificatie van de Verenigde Staten in Austin wordt verreden op zondag 20 oktober om 00:00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie vindt plaats na de sprintrace en valt op de zaterdag. Echter, gezien het tijdverschil zal de kwalificatie voor ons plaatsvinden op zondag.

Hoe laat begint de sprintrace van de Verenigde Staten?

De sprintrace van de F1 in de VS vindt plaats op zaterdag 19 oktober om 20:00 uur Nederlandse tijd. Na de sprintrace vind de kwalificatie plaats om 00:00. Één dag eerder zal de sprint shootout (de kwalificatie voor de sprintrace) plaatsvinden, deze begint om 23:00 uur Nederlandse tijd op zaterdag 19 oktober.

F1 Grand Prix Verenigde Staten Austin 2022 © XPBimages

F1 liveblog

Tijdens alle actie op de baan in de Verenigde Staten zal RacingNews365 ook een Formule 1 liveblog bijhouden, zodat je niks hoeft te missen wanneer je niet in de gelegenheid bent om de Formule 1 live op TV te bekijken.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'