Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna?

De zevende race van het Formule 1-seizoen is de Grand Prix van Emilia Romagna zijn, die wordt verreden op het legendarische Imola-circuit in Italië. De race is vorig jaar helaas gecanceld in verband met de slechte weersomstandigheden in Italië. Bekijk onderstaand al de tijden van Emilia-Romagna.

Start Imola Bottas © Mercedes

F1 Grand Prix van Emilia-Romagna afgelast in 2023

De F1 Grand Prix van Emilia-Romagna 2023 is afgelast vanwege de noodsituatie in de Italiaanse regio. Lees hier het complete bericht. De Grand Prix van Imola (Emilia-Romagna) in Italië zou oorspronkelijk plaatsvinden in het weekend van 19 tot en met 21 mei. Op zondag 21 mei om 15:00 uur zou de race plaatsvinden, maar in verband met het noodweer in Italië is deze afgelast.

Het Imola circuit

De Grand Prix van Emilia-Romagna keerde in 2020 terug op de kalender toen er vanwege de coronacrisis op zoek werd gegaan naar alternatieven voor de races buiten Europa die niet door konden gaan. Ook in 2021 werd de race om dezelfde reden opgenomen op de kalender, waarna F1 besloot om een driejarig contract te geven aan het mooie circuit nabij Imola. In zowel 2021 als 2022 wist Max Verstappen beslag te leggen op de overwinning.

Emilia-Romagna GP Tijden

Imola staat bekend om haar vloeiende bochten afgewisseld met uitdagende chicanes. Inhalen is er lastig, maar toch zijn er regelmatig mooie gevechten gevoerd op het circuit in Italië. De naam van de Grand Prix is afgeleid van de naam van de regio waarin het circuit is gelegen.

Wanneer is de Formule 1 GP van Emilia-Romagna?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Imola vindt plaats van 17 tot en met 19 mei en is de zevende race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 16:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 19 mei om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Al de tijden van Imola

Hoe laat komen Max Verstappen en zijn rivalen in actie?

De kwalificatie en race zijn te volgen via een liveblog op RacingNews365. Formule 1 op TV kan je volgen via Viaplay. Check hieronder de aanvangstijden van alle sessies.

Tijdschema GP Emilia-Romagna

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 17 mei -
Tweede vrije training vrijdag 17 mei -
Derde vrije training zaterdag 18 mei -
Kwalificatie zaterdag 18 mei -
Race zondag 19 mei -

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'