Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

De 22ste race van het seizoen is dit jaar de Grand Prix van Las Vegas en deze zal van start gaan op zondag 24 november 2024 om 07:00 uur Nederlandse tijd! Op vrijdag en zaterdag zullen natuurlijk eerst nog de vrije trainingen en kwalificatie worden verreden. Bekijk onderstaand al de tijden van Las Vegas.

F1 Las Vegas GP 2024 | Circuit, tijden & schema © Red Bull Content Pool / Getty Images

F1 tijden GP Las Vegas 2024

In het onderstaande schema vind je alle Formule 1-tijden van de vrije training, de kwalificatie en natuurlijk de Grand Prix op zondag. Bekijk al de tijden van het weekend in Las Vegas.

Tijdschema GP Las Vegas

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 22 november -
Tweede vrije training vrijdag 22 november -
Derde vrije training zaterdag 23 november -
Kwalificatie zaterdag 23 november -
Race zondag 24 november -

F1 Grand Prix van Las Vegas 2023

Sinds 2023 staat de Grand Prix van Las Vegas op de kalender van de Formule 1. Het is de derde en laatste Amerikaanse Grand Prix van 2023. Max Verstappen en concullega's zullen 50 rondes door de straten en over de beroemde strip van Las Vegas scheuren. Het circuit is ruim 6 kilometer lang en men verwacht topsnelheden van 342 kilometer per uur op het lange rechte stuk over de strip. Wie zal de eerste Formule 1-overwinning pakken in deze wereldberoemde gokstad?

Het Grand Prix-weekend van Las Vegas vindt plaats van 17 november tot en met 19 november en het is daarmee de voorlaatste Grand Prix van de kalender. De eerste twee vrije trainingen worden verreden op vrijdag waarna op zaterdag de derde training en de kwalificatie worden verreden. Op zondag 19 november om 07:00 uur Nederlandse tijd gaat de race in Las Vegas van start.

Dit is wat je moet weten over de Grand Prix van Las Vegas:

  • Wist je dat de Grand Prix van Las Vegas twee keer eerder plaatsvond? Namelijk in 1981 en 1982 op het parkeerterrein van het Caesars Palace-hotel en casino in Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten. De race vond plaats op een kunstmatig aangelegd stratencircuit en werd gehouden in de zomerhitte van Las Vegas;
  • In deze eerdere races in Las Vegas waren Alan Jones (1981) en Michele Alboreto (1982) de winnaars;
  • De tickets voor de Grand Prix van Las Vegas zijn gemakkelijk het duurst binnen de gehele kalender. Een 3-daags kaartje kost gemiddeld $1.667. Het gemiddelde 3-daags ticket van een Grand Prix ligt een stuk lager met omgerekend $508;
  • De race wordt in lokale tijd pas in de avond gereden. Dit zal zorgen voor een lage temperatuur, waardoor de asfalttemperatuur ook erg laag zal zijn. Mede doordat er amper data over het circuit beschikbaar is voor deze Grand Prix belooft dit veel sensatie;
  • De investering voor het realiseren van de Grand Prix van Las Vegas is enorm hoog. Zo wordt er geschat dat er inmiddels al meer dan 435 miljoen dollar is uitgegeven. Echter wordt er verwacht op basis van economische modellen dat de GP 1,3 miljard dollar op zal gaan leveren.

Wanneer is de Formule 1 GP van Las Vegas?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Las Vegas vindt plaats van 22 tot en met 24 november en is de 22ste race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 09:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 24 november om 07:00 uur Nederlandse tijd.

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Las Vegas | Tijden © XPBimages

Hoe laat begint de F1 kwalificatie in Las Vegas?

zaterdag 23 november om 9:00 uur Nederlandse tijd zal de kwalificatie van Las Vegas plaatsvinden. Eerder die dag om 5:30 zal de derde vrije training plaatsvinden.

F1 liveblog Las Vegas GP

Volg de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Las Vegas via ons liveblog op RacingNews365.nl. Voor de Formule 1 op televisie kun je terecht op Viaplay

Max Verstappen won maar liefst drie edities achter elkaar in Zandvoort. Wint de Nederlander ook dit jaar de race? Dan krijg je maar liefst 50 keer jouw inzet terug bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouders. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Red Bull Marko kondigt rijderswissel binnen Red Bull-formaties aan